Один з найгарніших маршрутів у Британії закриють на два місяці: у чому причина
Один з найгарніших маршрутів у Британії закриють на два місяці: у чому причина

Один з найгарніших маршрутів у Британії закриють на два місяці: у чому причина

Автомандри стали одним із дуже популярних видів туризму в світі, адже дозволяють легко самостійно обирати і змінювати напрямок руху, а також не залежати від транспортних рейсів, готелів та інших туристичних сервісів. Але на любителів такого відпочинку у Великій Британії чекають погані новини.

Як пише видання Mirror, один з найпопулярніших маршрутів автомандрів у країні буде закрито на вісім тижнів. Йдеться про одну з найбільш живописних, але й при цьому досить небезпечних ділянок траси North Coast 500 (NC500). Дорога Білах-на-Ба, яка веде у шотландський Епплкросс не буде доступною для проїзду вечорами та на ніч у вересні та жовтні цього року.

Ця дорога очолює рейтинги найкращих, наймальовничіших у Великій Британії. Але при цьому вона славиться своєю екстремальністю через круті повороти та захопливі пейзажі, які можуть відволікати водія.

Причиною перекриття буду технічні роботи, які хоче провести місцева компанія з вирощування риби. Вона планує протягти електрокабель на свою ферму. Перший етап робіт припадає на вересень-жовтень. Потім на зимові місяці роботи припиняться і відновляться знову у лютому чи березні 2025 року. На цей час між 8 вечора та 7 ранку водіям не можна буде користуватись вказаною дорогою.

При цьому відомом, що місцеві мешканці незадоволені такими обмеженнями. Так представники влади Епплкроса вказують, що це негативно позначиться на прибутках локальних бізнесів, які надають послуги мандрівникам. Також це створить проблеми місцевим мешканцям, які користуються дорогою, щоби рано вранці дістатись на роботу, а потім повернутись додому.

Однак представники рибного підприємства обіцяють, що забезпечать водіям зручний об’їзний маршрут через узбережжя. Однак зовсім відмовитись від проведення робіт вони, за їхніми словами, не можуть, як і скоротити період перекриття дороги.

NC500 простягається на 830 км і проїжджає найсуворішими, найбільш віддаленими і красивими ландшафтами Шотландського нагір'я. Різні зупинки на NC500 пропонують різні враження, включаючи видовищну берегову лінію, піщані пляжі, гори та озера. Уздовж маршруту також є кілька замків, історичних місць та сіл.

Проходження всього маршруту займає близько п'яти днів і часто входить до кращих мальовничих поїздок і автоподорожей по всьому світу. Шлях також був відзначений нагородою 2019 року від онлайн-видання Visit Scotland.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як одна з європейських столиць хоче привабити туристів за рахунок водного транспорту.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader