Парадокси сьогоднішнього Києва у колекції Vozianov на Ukrainian Fashion Week
Парадокси сьогоднішнього Києва у колекції Vozianov на Ukrainian Fashion Week

Парадокси сьогоднішнього Києва у колекції Vozianov на Ukrainian Fashion Week

Це дивне переплетіння війни і творчості, повітряних тривог і симфонічних концертів, похорон загиблих на війні і презентацій нових книжок, відключень електроенергії і кінопремʼєр, волонтерства і хабарництва, лютої ненависті і безмежної любові. До певної міри ми живемо всередині апокаліпсісу і відкриваємо для себе те, що навіть тут можливе повноцінне життя. Колекція має назву "in apokalypse" і має декілька особливостей. 

По-перше, це не комерційна колекція. У Vozianov не було наміру створювати речі для продажу: «Хотілося зафіксувати стан, в якому ми знаходимось, і зробити це мовою fashion. По-друге, при створенні колекції дотримувались низки обмежень. Деякі з них ми створили, або краще сказати, посилили самі. Наприклад, ми не закуповували жодних нових тканин. Ми використовували лише ті матеріали, включаючи залишки тканин, які були в студіїї на цей момент. Тканина для кожної сукні колекції створювалась як окреме панно, яке відображує час та стан. Інші обмеження були наслідком об'єктивних причин, які актуальні для Києва сьогодні: обмеження світла, електроенергії, часу. Тому замість прасування ми часто використовували пресування, краї тканин залишали необробленними, деякі деталі приклеювали».

Ще однією важливою ознакою колекції є те, що всі речі "іn apocalypse" створені за принципами безтілесної моди (NoBody fashion), тобто тіло не використовувалось як зразок для створення крою.

Фото: Vlad Tomik

Джерело матеріала
loader
loader