У ДТЕК назвали причину екстрених відключень світла
У ДТЕК назвали причину екстрених відключень світла

У ДТЕК назвали причину екстрених відключень світла

У ДТЕК пояснили, чому бувають екстрені відключення світла в Україні.

Як передає "Хвиля", про це повідомила компанія у ролику.

Через складну ситуацію в енергосистемі в Україні знову вимикають світло. При цьому у ДТЕК звернули увагу, що з графіками українці вже знайомі, а ось щодо екстрених виключень виникають питання.

Споживачам нагадали, що є біла зона графіків, час, коли світло є. Світло-сіра зона, де можливі відключення. А також сіра, коли світла точно немає. Але все частіше трапляються екстрені відключення, коли світло зникає раптово, без попередження.

"Невже енергетики справді не знають про це заздалегідь? Ні, не знають. Екстрені відключення – це завжди несподівано. Це відбувається лише тоді, коли необхідно негайно захистити систему від навантаження. Щоб уникнути серйозних аварій, є до 10 хвилин. Як тільки Укренерго дає команду про екстрене відключення, ми, оператори системи розподілу чи обленерго, одразу попереджаємо вас", - пояснили у ДТЕК.

Відключення світла в Україні / Фото: Getty Images
Відключення світла в Україні / Фото: Getty Images

Там також звернули увагу, що 26 серпня Україна пережила найбільшу з початку війни ракетно-дронову атаку на українську енергосистему.

"Так, неможливість будувати плани дратує, але 26 серпня ми пережили найбільшу з початку війни ракетно-дронову атаку на українську енергосистему... Усі енергетики України працюють цілодобово, щоб відновити цілісність та баланс енергосистеми. Битва за світло триває прямо зараз", - додали у компанії.

Нагадаємо, українцям назвали найенерговитратніші прилади в будинку.

Джерело матеріала
loader
loader