8 вправи, що змушують зайвий жир танути. Відео
8 вправи, що змушують зайвий жир танути. Відео

8 вправи, що змушують зайвий жир танути. Відео

Щоб позбутися від обвислого жиру з боків, важливо зосередитися на силових вправах, які спалюють більше калорій та сприяють нарощуванню м’язової маси. Цей спосіб допоможе підвищити метаболізм та поступово зменшити жирові відкладення на боках. 

Як саме підтягнути талію та носити різноманітний одяг, який вам подобається, розповіли в Eat This, Not That. Поєднуючи ці вправи зі здоровим харчуванням та корисними звичками, можна отримати кращий результат за короткий період. 

Передні присідання зі штангою

Присідання залучають майже всі м’язи тіла, а передні присідання дозволяють накачати м'язи з меншим навантаженням на суглоби. Для їх виконання візьміть штангу, підведіть лікті вперед, покладіть штангу на передню частину плечей. Встаньте на ширині плечей, відведіть пальці трохи в сторони та опустіться нижче паралелі, тримаючи поперек рівно, а коліна нарізно.

Жим гантелей над головою стоячи

Ця вправа залучає всі м’язи тіла, а не лише плечі. Візьміть гантелі, тримайте їх за плечима, напружте корпус та стисніть сідниці. Штовхайте гантелі прямо над головою, тримаючи біцепси біля вух. Уникайте відхилень назад та вигинання попереку.

Станова тяга з треп-грифом

Станова тяга так само ефективна, як і присідання. Щоб виконати вправу, встаньте в центр трепа, тримайте ноги на ширині стегон, а пальці спрямуйте вперед. Тримайте коліна м’якими, зігніть стегна та тримайте спину рівно. Штовхайте стегна вперед, стискаючи сідниці, а потім повільно опускайте вагу.

Step-ups

Спробуйте підйоми для нижньої частини тіла. Така вправа тренує кожну ногу окремо, покращуючи баланс та силу. Щоб виконати це тренування, поставте одну ногу на ящик або лавку, перенесіть вагу на цю ногу та підніміться, штовхаючи п’яту. Однак, уникайте допомоги нижньої ноги.

Перевернуті підтягування 

Щоб покращити результати від силових тренувань, зосередьтеся на зміцненні м'язів задньої частини тіла. Це важлива частина для ефективного тренування. Для підтягування використовуйте штангу на стійці або тренажер Сміта: торкаючись грудьми до грифа, стискайте лопатки та тримайте тіло рівно, як у позиції планки.

Віджимання на TRX

Використання амортизаційного тренажера для віджимань підвищує навантаження на м’язи, що стабілізують плечі, та серце. Встаньте обличчям до тренажера TRX, тримаючи ручки в руках. Розташуйте руки на ширині плечей і тримайте спину рівною, не допускаючи провисання стегон. Далі опустіться, тримаючи лікті близько до тіла.

Підтягування зворотним хватом 

Замість різних варіантів згинання біцепса спробуйте підтягування. Вони ефективніше зміцнюють руки, спину, плечі та хват. Візьміться за перекладину долонями до себе, стискайте лопатки та підтягніться, ведучи грудьми до перекладини.

Аеробні вправи

Аеробні вправи, такі як біг підтюпцем, їзда на велосипеді або піші прогулянки, ефективно спалюють калорії та жир, не перевантажуючи м'язи чи серце. Займайтеся таким тренуванням впродовж 30-45 хвилин кілька разів на тиждень при пульсі 120-140 ударів на хвилину. 

РанішеOBOZ.UA розповів, про силові тренування для покращення тонусу тіла.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader