"Більше не зможе просуватися": темпи наступу РФ знизяться у вересні, але є нюанс
"Більше не зможе просуватися": темпи наступу РФ знизяться у вересні, але є нюанс

"Більше не зможе просуватися": темпи наступу РФ знизяться у вересні, але є нюанс

За словами генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, зниження інтенсивності штурмів ЗС РФ відбулося ще в серпні, коли наступальний імпульс противника сягнув свого апогею. Тепер існує нова загроза, яка походить від Ірану та його допомоги Кремлю.

Російські окупанти незабаром можуть почати знижувати темпи свого наступу, проте в Кремлі вже знайшли спосіб, як можна підтримати свої сили. Деталями поділився в інтерв'ю виданню Obozrevatel ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словами, відбудеться зниження інтенсивності ворожих штурмів уже у вересні, проте свої позиції противник підтримувати не перестане. Річ у тім, що ЗС РФ можуть почати застосовувати активно ракети малої дальності, включно з балістичними на 120 кілометрів, які передасть Іран.

"Думаю, наступальний імпульс російської окупаційної армії досяг апогею ще в серпні. За всіма напрямками і з такими темпами противник більше не зможе просуватися. Але щоб підтримувати свої позиції, можна застосовувати зброю саме такої дальності. Фактично це додатковий потенціал ракет тактичного радіусу дії", — заявив Ігор Романенко.

Окремо колишній заступник глави Генштабу висловився про допомогу Тегерана для Москви. Незабаром можуть відбутися поставки балістичних ракет Ababil і Fateh-360, обидві дальністю 120 кілометрів, що збільшить небезпеку для українських позицій і міст.

У зв'язку з цим Київ потребує подальшої підтримки союзників і нових пакетів допомоги з ефективним озброєнням.

"Адже мова не тільки про ракети на 120 кілометрів. Той же Fateh-110 має дальність до 300 кілометрів, є можливість застосовувати ракети і до 400 кілометрів. Zolfaghar має дальність від 300 до 700 кілометрів. Є в Росії і ракети на 1000 кілометрів. У потенціалі в Росії з'являється можливість накривати всю територію України", — підсумував Ігор Романенко.

Нагадаємо, 5 вересня повідомлялося, що ЗСУ зупинили просування РФ під Покровськом і ті вже практично тиждень стоять на місці, заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. За його словами, підрозділи ЗС РФ протягом шести днів не мають успіхів на Покровському напрямку.

Теги за темою
Обстріл Донбас
Джерело матеріала
loader
loader