Депутат "АдН" вийшов із партії через тікток із закликом стріляти мігрантів
Депутат "АдН" вийшов із партії через тікток із закликом стріляти мігрантів

Депутат "АдН" вийшов із партії через тікток із закликом стріляти мігрантів

Політик ультраправої "Альтернативи для Німеччини" у західнонімецькій землі Гессен Максиміліан Мюгер вийшов із політсили після скандального відео у Tik.

Tok, де він тримає в руках штурмову гвинтівку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Мюгер опублікував тікток невдовзі після смертельного ножового нападу 23 серпня на фестивалі в західнонімецькому місті Золінген.

На вже видаленому відео політик тримав штурмову гвинтівку, закликав до "вільної зброї для вільних громадян" і тричі вистрілив у повітря.

"Ви більше не відчуваєте себе в безпеці в німецьких містах і повинні боятися, що вас заріжуть ножем або вб'ють іншим способом на вечірці або по дорозі додому", – говорив ультраправий депутат.

Відео викликало обурення серед політичних опонентів Мюгера у Гессені.

Серед іншого, міністр внутрішніх справ землі Роман Посек з правоцентристських християнських демократів (ХДС) засудив його за "легітимізацію" застосування збройної сили проти мігрантів.

Після того, як вчинок Мюгера засудили однопартійці, його усунули з місцевих керівних посад.

У п’ятницю він вирішив вийти з партії та її парламентської групи в земельному парламенті Гессена.

За словами представника "АдН", Мюгер стверджував, що опублікував відео зі штурмовою гвинтівкою "випадково" і лише на кілька хвилин.

30 серпня Німеччина вперше за час, коли влада в Афганістані повернулася до "Талібану", депортувала туди злочинців-громадян Афганістану.

Джерело матеріала
loader
loader