Європейські острови: де можна гарно відпочити в оксамитовий сезон
Європейські острови: де можна гарно відпочити в оксамитовий сезон

Європейські острови: де можна гарно відпочити в оксамитовий сезон

Шукаєте місця, куди можна втекти від похолодання? Підготували для вас декілька локацій, які стануть чудовим варіантом для подорожі. Куди полетіти восени — розповідаємо нижче.

Корчула 

Один із найпривабливіших островів Адріатичного моря. Середня температура повітря з вересня по жовтень тут коливається від +20°С до +24°С. А море в цей час все ще залишається теплим — від +21°С до +23,5°С.

У невеликій бухті розташовується один із найбільших та найкрасивіших пляжів — Pupnatska Luka. Тут піщаний берег, а вода чиста та прозора. До речі, сюди часто приїжджають поціновувачі снорклінгу. 

Узбережжя Vela Przina у пік сезону переповнене туристами, натомість восени їх тут значно менше. Тут можна покататися на гідроциклі чи SUP-борді.

Радимо відвідати Vela Spila — доісторичну печеру, де знайшли залишки людських поселень. Під час розкопок археологи виявили артефакти та знахідки, віком понад 20 тисяч років. За легендою, саме на Корчулі народився знаменитий мандрівник Марко Поло. Хоча точне місце досі невідоме. Тут облаштували музей, присвячений життю та подорожам мореплавця.

Європейські острови: де можна гарно відпочити в оксамитовий сезон

Керкіра

Острів знаходиться в Іонічному морі, неподалік від узбережжя Албанії. Оксамитовий сезон тут триває з вересня по жовтень. Середня температура повітря коливається від 22°С до 26°С.

У центрі розташовуються два міські пляжі Mon Repos Beach та Arion Beach. Вони вкриті м'яким піском та дрібною білою галькою. Загалом, чудові локації для відпочинку з дітьми, оскільки тут пологий захід у воду. До речі, поціновувачам активних водних розваг тут також сподобається. Вони зможуть зайнятися дайвінгом, віндсерфінгом чи вітрильним спортом. А прихильникам снорклінгу радимо поїхати на Barbati Beach.

Обов’язково прогуляйтеся Старим містом. Тут знаходиться палац Святого Михаїла і Георгія, який побудували у XIX столітті. На його території звели Музей азійського мистецтва, де розміщуються 15 тисяч творів та робіт з Індії, Пакистану, Тибету тощо. Також завітайте до Собору Святого Спиридона. До речі, саме цей мученик є покровителем Керкіри — у храмі зберігаються його мощі. Також тут можна оглянути фрески XVI століття.

Європейські острови: де можна гарно відпочити в оксамитовий сезон

Родос

Один із найбільших та найвідоміших грецьких островів, що розташовується у південно-східній частині Егейського моря. З вересня по жовтень тут розпочинається оксамитовий сезон. Температура повітря коливається від +24°С до +28°С, вода тепла — від 24°С до 27°С. Найпопулярніший пляж — Elia Beach. Тут переважає гальковий берег. А ще радимо прогулятися узбережжям Kato Petres Beach. Тут прокладена мальовнича стежка, яку оточують камені та скелясті схили. А ще звідси відкривається неймовірний краєвид на захід сонця.

Обов’язково поїдьте до унікальної локації — Prasonisi. Тут розміщується піщана коса, яку омивають два моря. Тут можна зайнятися вітрильним спортом та кайтбордингом. Також рекомендуємо завітати до замку Монолітос, який побудували ще у 1470 році. У стінах фортеці туристи зможуть оглянути старовинні каплиці XV століття.

Щоб побачити неймовірний краєвид на Родос, прямуйте до Годинникової вежі. Після вибуху у 1856-му споруда зазнала значних руйнувань, але її вдалося відновити. Коли проводили реконструкцію, архітектори трішки змінили обриси будівлі, додавши елементи барокового стилю. Найкращий час для відвідування — ранок або пізній вечір.

Майорка

Найбільший острів Балеарського архіпелагу у Середземному морі. Оксамитовий сезон тут триває з вересня по жовтень. Температура повітря коливається від 23°С до 27°С.

Якщо шукаєте відпочинок на пляжі з недоторканою природою, прямуйте до Platja des Trenc. Тут переважає значне мілководдя та кришталево чиста вода блакитних відтінків. Також радимо поїхати до узбережжя Cala Mondragó. Воно розміщується на території Національного парку, який усіяний величавими скелями та сосновими деревами.

Обов’язково завітайте до столиці – Пальма. Тут рекомендуємо відвідати круглий замок Бельвер — єдиний у своєму роді. Спочатку тут розташовувалася королівська резиденція, а згодом, у 1717 році, тут звели військову в’язницю. До речі, на стінах камер можна побачити малюнки ув’язнених.

Також поїдьте до Базиліки Святого Франциска — однієї з найстаріших готичних церков. Її спорудили у 1281-му. А якщо подорожуєте з дітьми, не оминайте музей ляльок та іграшок. Тут зберігається понад 7000 різноманітних експонатів: від літаків до роботів.

Європейські острови: де можна гарно відпочити в оксамитовий сезон

Вирушайте в мандрівку навіть восени. Кличте друзів та створюйте незабутні спогади.

Раніше OBOZ.UA розповідав про бюджетні курорти Європи. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader