Ідеальна талія за 10 хвилин: сім вправ для ефективного схуднення
Ідеальна талія за 10 хвилин: сім вправ для ефективного схуднення

Ідеальна талія за 10 хвилин: сім вправ для ефективного схуднення

Кожен з нас мріє про простий і швидкий спосіб отримати ідеальну талію з мінімальними витратами часу та зусиль. На жаль, чарівного рішення не існує, але регулярне виконання певних вправ може допомогти позбутися зайвого жиру на животі без тривалих тренувань.

За словами сертифікованого персонального тренера Джаррода Ноббе, ви зможете досягти вражаючих результатів, витрачаючи мінімум часу. Видання eatthis.com опублікувало сім вправ для ефективного спалювання жиру на животі, які можна виконати за 10 хвилин.

Такі вправи не лише сприяють скороченню талії, але й надають інші переваги для здоров’я. Вони зміцнюють основні м’язи, зокрема м’язи преса, косі м’язи та поперек. Сильний кор також поліпшує стійкість і поставу, знижуючи ризик травм і підвищуючи продуктивність у спорті. Крім того, одне з досліджень, проведене у 2021 році, доводить, що регулярне виконання вправ для преса позитивно впливає на травну систему та здоров’я кишечника. Воно активізує м’язи, що підтримують внутрішні органи, полегшуючи процеси травлення та засвоєння поживних речовин.

Збалансоване харчування та активний спосіб життя разом із цими вправами допоможуть вам створити струнку талію та підвищити впевненість у собі.

Вправа з медичний м'ячем

Медичний м'яч є чудовим інструментом для активізації всього тіла та ефективного кардіо. "Поставте ноги на ширині плечей, тримаючи м'яч обома руками. Підніміть його над головою, потім з силою киньте на підлогу перед собою, дозволяючи рукам опускатися вниз разом з ним", – пояснює Ноббе.

Повторіть цей вибуховий рух у чотирьох підходах по 10-15 повторень, зосереджуючись на залученні м’язів преса.

Ідеальна талія за 10 хвилин: сім вправ для ефективного схуднення

Стрибки з присідань

Ця вправа поєднує інтенсивне кардіо з тренуванням нижньої частини тіла. Вона одночасно зміцнює квадрицепси, підколінні сухожилля та сідниці. Станьте у присід, потім різко підстрибніть, витягнувши руки догори. Приземліться м’яко та повторіть чотири підходи по 10-12 повторень.

"Для швидкого спалювання калорій стрибки з присідань – відмінний варіант", – стверджує Ноббе.

V-підйоми

Ці підйоми націлені на зміцнення преса. Ляжте на спину, витягнувши руки та ноги. Напружте прес і підніміть одночасно ноги й тулуб, формуючи літеру "V". Повільно поверніться у вихідне положення. Виконайте три-чотири підходи по 15 повторень.

Ідеальна талія за 10 хвилин: сім вправ для ефективного схуднення

Бій з тінню

Ця вправа спрямована на високоінтенсивне кардіо та зміцнення кора. Стиснувши кулаки, почніть виконувати удари в повітря, уявляючи суперника. Продовжуйте протягом 1-2 хвилин.

"Тіньовий бокс – це не лише ефективне спалювання калорій, але й покращення координації", – зазначає Ноббе.

Ідеальна талія за 10 хвилин: сім вправ для ефективного схуднення

Спринт

Спринт – чудова вправа для прискорення метаболізму та активізації основних м’язів. Знайдіть відкрите місце й займайтеся спринтом на максимальній швидкості протягом 30 секунд. Зробіть перерву на 30 секунд і повторіть 5-7 разів.

Гребний тренажер

Гребля забезпечує всебічне тренування з мінімальним навантаженням на суглоби. "Це ефективний спосіб спалити калорії й зміцнити м’язи", – підкреслює Ноббе.

Ідеальна талія за 10 хвилин: сім вправ для ефективного схуднення

Стрибки через скакалку

Ця вправа чудово підходить для спалювання калорій і зміцнення преса. "Стрибки не вимагають високого підйому ніг, але важливо підтримувати правильну поставу", – радить Ноббе. Виконайте 30 секунд стрибків, чергуючи з 30 секундами відпочинку протягом 5-10 хвилин.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які вправи можуть прискорити процес старіння.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader