Норвегія пояснила, чому не передасть Україні свої поїзди
Норвегія пояснила, чому не передасть Україні свої поїзди

Норвегія пояснила, чому не передасть Україні свої поїзди

Норвезька влада не буде передавати Україні чотири поїзди, про що переговори велись із минулого року.

Про це, як пише "Європейська правда", в п’ятницю, 6 вересня, повідомило Міністерство транспорту Норвегії.

Уряд Норвегії зазначив, що під час переговорів із українською владою визначили чотири поїзди, які могли передати як допомогу, і завершили навчання українського персоналу з їхнього управління.

Але до літа Україна повідомила, що з практичного погляду "прийняти поїзди неможливо", тому норвезька влада вирішила припинити їхнє передання.

У Міністерстві транспорту Норвегії додали, що обговорять ситуацію з Координаційним центром ЄС з реагування на надзвичайні ситуації, який координує передання Києву допомоги, аби "зменшити ризик повторення подібного інциденту".

"Оскільки поїзди не будуть відправлені в Україну, норвезька влада вивчає, чи є зацікавленість у продажу поїздів за ринковою ціною, щоб модернізовані поїзди могли бути використані", – йдеться в повідомленні.

Хоча не уточнюється, про яку саме допомогу йдеться, але в березні 2023 року повідомлялось про наміри Осло подарувати Києву 12 дизель-поїздів.

Норвегія разом із 35 іншими країнами надає Україні допомогу через Механізм цивільного захисту ЄС і з 2022 року вже надала Україні понад 5400 тонн матеріалів та обладнання.

Джерело матеріала
loader
loader