Командувач армії Естонії наполягає на більшому фінансуванні закупівлі боєприпасів
Командувач армії Естонії наполягає на більшому фінансуванні закупівлі боєприпасів

Командувач армії Естонії наполягає на більшому фінансуванні закупівлі боєприпасів

Командувач Сил оборони Естонії ознайомив новий уряд з рекомендаціями, у яких серед іншого йдеться про необхідність суттєво збільшити фінансування на придбання боєприпасів.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда".

Командувач Сил оборони Естонії Андрюс Мерило, якого призначили на посаду у липні, подав оновленому уряду рекомендації, які були складені військовими ще раніше і вже тоді привернули увагу наполяганням виділити більші кошти на закупівлю боєприпасів.

Керівник пресслужби Тааві Каротамм розповів, що зустріч між командувачем та урядом була "конструктивною і змістовною", але деталі мають залишитися у таємниці.

Міністр оборони Ханно Певкур нещодавно повідомив Мерило, що військові можуть розраховувати не більш як на 800 млн євро на боєприпаси, тоді як Мерило наполягає, що сума має бути удвічі більшою – 1,6 млрд.

У рекомендації (про яку вперше стало відомо ще в червні) йдеться, що з меншим фінансуванням Сили оборони зможуть зробити менше для зниження ризиків потенційної війни.

Розраховані потреби у боєприпасах грунтуються на планах оборони, що передбачають акцент на знищенні сил і засобів противника ще на підході до кордону з більшої відставні, що зокрема дозволить зменшити руйнування та жертви на території Естонії.

Нещодавно міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що для повного виконання оборонних планів НАТО і планів щодо спроможностей країні доведеться збільшити видатки на оборону до 5% ВВП.

Читайте також інтерв’ю "Євро.

Правди" з Ханно Певкуром: "Треба бути готовими до нападу Росії на НАТО.

Ми серед країн, де ризик є найбільшим".

Джерело матеріала
loader
loader