Пиріг з грибами є дуже популярною стравою в Польщі. Його особливість в тому, що тісто вимішувати не доведеться, тому що в основі звичайна картопля, яку потрібно відварити. Все швидко пропікається і виходить дуже смачно.
Ідея приготування ситної польської запіканки з грибами опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Зверху додайте заливку
Інгредієнти:
- відварена картопля середнього розміру – 10-15 шт.
- куряче філе – 200 г
- гриби (лисички/печериці/білі гриби) – 300 г
- вершкове масло – 40 г
- цибуля – 1 шт.
- сир твердий – 150 г
- запашні трави – тимʼян
Інгредієнти для заливки:
- яйця – 2 шт
- вершки 33% або сметана – 200 мл.
- спеції
Спосіб приготування:
1. Відварену та почищену картоплю перекласти в форму, застелену пергаментом.
2. Придавити каструлею чи тарілкою,щоб сформувати дно запіканки (можна товкачкою). Діаметр форми 26 сантиметрів.
3. Філе обсмажити до золотистості на вершковому маслі.
4. Посолити, поперчити за смаком.
5. Зверху запіканки викласти підсмажене філе та гриби.
6. Залити заливкою з вершків, збитих з яйцями та спеціями.
7. Цибулю подрібнити та викласти поверх запіканки разом з тертим сиром.
8. Для аромату додати декілька гілочок тимʼяну.
9. Відправити випікатись в розігріту до 190 градусів духовку на 35-45 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Картопля з молочним соусом в духовці
- Картопляні зрази з капустою
- Картопляна запіканка з м'ясом