Як тягачами Mercedes-Benz Actros перевезли одразу три Boeing 777
Як тягачами Mercedes-Benz Actros перевезли одразу три Boeing 777

Як тягачами Mercedes-Benz Actros перевезли одразу три Boeing 777

Saudia, національна авіакомпанія Королівства Саудівська Аравія, нещодавно перевезла три свої списані літаки Boeing 777 з аеропорту Джидди (JED) до Ер-Ріяду. Там їх розберуть на складові разом із фюзеляжами, а потім використовують для нової туристичної пам’ятки під назвою «Boulevard Runway».

Замість того, щоб доставити три широкофюзеляжні літаки коротким рейсом між двома аеропортами, вони були перевезені дорогами за допомогою трьох тягачів Mercedes-Benz Actros (6х4) з потужними двигунами V8.

Як тягачами Mercedes-Benz Actros перевезли одразу три Boeing 777 - Фото 1

Згідно з фотографіями, розміщеними в соцмережах, фюзеляжі трьох літаків були завантажені шестивісним краном Liebherr на трейлери-важковози. Цікаво, що модульні багатовісні трейлери доставили до місця завантаження в розібраному вигляді – напівпричепами в складі тягачів Mercedes-Benz Actros (4х2).

У результаті всі три літаки були перевезені на відстань 850 км з аеропорту в Джидді до місця їхнього останнього упокою в Ер-Ріяді. Представлені лайнери – це варіанти Boeing 777-200ER, що вміщували по 341 пасажира кожен.

Як тягачами Mercedes-Benz Actros перевезли одразу три Boeing 777 - Фото 2

Теги за темою
Літак
Джерело матеріала
loader
loader