"Національний кешбек" можуть розширити ще одну категорію товарів
"Національний кешбек" можуть розширити ще одну категорію товарів

"Національний кешбек" можуть розширити ще одну категорію товарів

Програму "Національний кешбек" хочуть розширити на книги та послуги книгарень.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

В Україні розпочали тестувати нову програму під назвою "Національний кешбек". Це поки що пробна або бета-версія проекту. Її суть полягає в тому, що покупці можуть отримувати частину грошей назад під час здійснення покупок. Ця ініціатива викликала інтерес у українського бізнесу. Дедалі більше компаній вирішують приєднатися до програми.

У свою чергу Міністерство культури разом із Комітетом Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики та Українським інститутом книги пропонують розширити програму Національного кешбеку та додати до переліку книги та послуги книгарень.

кешбэк
кешбэк

"2 вересня в Україні офіційно стартувала програма "Національний кешбек", за якою українцям компенсуватимуть 10% витрат на придбання товарів вітчизняного виробництва. Однак у переліку послуг та товарів, доступних для кешбеку, відсутні послуги розповсюджувачів книговидавничої продукції (книжкових магазинів). , кошти кешбеку неможливо використати для придбання готових книг", - йдеться у повідомленні міністерства.

До того ж у Мінкульті нагадали, що під час реалізації програми "Підтримка" українці часто купували саме книги. Загалом за два місяці її дії, з грудня 2021 по лютий 2022 року, майже 9 мільйонів українців витратили лише 3,4 мільярда гривень. Отже найбільше коштів пішли саме на придбання книг.

Зазначимо, що бета-версія програми "Національний кешбек" запускається у тестовому режимі на один місяць. Щоб взяти у ній участь, потрібно отримати спеціальну картку. Вона може бути як фізичною, так і віртуальною у додатку банку.

Коли ви купуєте товари українського виробництва у компаній, що беруть участь у програмі, вам повертається до 10% вартості покупки на цю карту. Однак є обмеження: максимальна сума, яку можна нагромадити, становить 3000 гривень.

Цікаво, що ці гроші не можна просто зняти готівкою. Натомість їх можна використовувати для оплати різних послуг, таких як:

  • комунальні платежі
  • проїзд у транспорті
  • медичні послуги
  • послуги мобільного зв'язку
  • спортивні заняття
  • походи у кіно

Крім того, накопичені кошти можна направити на підтримку української армії чи інвестувати у військові облігації.

Нагадаємо, ПриватБанк запустив кешбек-програму "Зроблено в Україні".

Джерело матеріала
loader
loader