У США відповіли, чи можуть "згоріти" $6,2 млрд для України
У США відповіли, чи можуть "згоріти" $6,2 млрд для України

У США відповіли, чи можуть "згоріти" $6,2 млрд для України

Заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Міністерство оборони США планує використати всі доступні кошти для підтримки України навіть після закінчення поточного бюджетного року у вересні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Як ви знаєте, ми дуже наполегливо працювали з Конгресом, щоб отримати цю додаткову суму та розподілити ці гроші для України у пакетах PDA та USAI", - сказала представниця Пентагону.

За її словами, США продовжують оголошувати пакети допомоги Україні майже щотижня, прагнучи забезпечити країну всім необхідним як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі.

"Я не сумніваюся, що ми збираємося використати все, що у нас є, щоб забезпечити надалі надання Україні всього, що їй потрібно як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі", - сказала Сінгх.

Сабріна Сінгх

Відомо, що США мають передати Україні ще 6,2 млрд доларів у рамках президентських повноважень до кінця вересня, коли завершується американський бюджетний рік. При цьому адміністрація президента Байдена докладає зусиль для збереження залишкових коштів для України.

Нагадаємо також, що 6 вересня США оголосили про новий пакет допомоги Україні на суму 250 млн. доларів. Пентагон підкреслює свою відданість підтримці України та намір максимально ефективно використати наявні ресурси для цієї мети.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader