"Укрзалізниця" масово змінила маршрути поїздів: яке велике місто тепер обʼїжджають
"Укрзалізниця" масово змінила маршрути поїздів: яке велике місто тепер обʼїжджають

"Укрзалізниця" масово змінила маршрути поїздів: яке велике місто тепер обʼїжджають

"Укрзалізниця" продовжила корективи в маршрутах та розкладі поїздів, що мали рухалися через Білу Церкву. Поїзди продовжать об'їжджати це місто ще щонайменше впродовж доби.

Про це повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці". З огляду на це мешканцям Білої Церкви організовували безплатні трансфери електропоїздами від та до станції Фастів. 

"З технічних причин поїзди, що мали рухатися дільницею Фастів-2 – Біла Церква – Миронівка, продовжать у добу 09.09 рухатися в обʼїзд через станції Фастів-1 – Київ-Пасажирський – Трипілля – Миронівка", – зазначив національний залізничний оператор.

Відповідне рішення прийняли з технічних причин – через рейси через Київ затримуються. Станом на 9:15 зміни у русі поїздів вплинули на вчасність таких поїздів:

  • №181/182 Івано-Франківськ – Дніпро (+0:09);
  • №6/216 Ясіня/Чернівці – Запоріжжя (+0:06);
  • №110 Львів – Херсон (+0:10);
  • №32 Перемишль Головний – Запоріжжя-1 (+1:35);
  • №88 Ковель – Запоріжжя-1 (+1:38);
  • №40 Солотвине – Запоріжжя-1 (+1:14);
  • №4 Ужгород – Запоріжжя-1 (+0:41);
  • №3 Запоріжжя-1 – Ужгород  (+2:35);
  • №85/86 Запоріжжя-1 – Львів (+0:36).
В УЗ назвали рейси, що спізнюються після атаки дронами з Росії

Чому поїзди "Укрзалізниці" запізнюються

У ніч проти 9 вересня залізничники оголосили, що змінюють рух поїздів – вони рухатимуться в об'їзд Білої Церкви. Незадовго до цього російська армія завдала чергового повітряного удару по Україні, через що у Києві та області працювала ППО.

Згідно з даними Київської міської військової адміністрації, близько опівночі Росія запустила ударні дрони з території Курської області, які заходили  на Київ кількома хвилями. Дві ракети та шість БпЛА було збито, ще два безпілотники втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ), а одна із ракет Х-59/69 не досягла своєї цілі.

Попри те, що всі російські дрони, які загрожували Києву, були збиті, а руйнувань та потерпілих в місті не було, в "Укрзалізниці" не повідомили точну причину зміни руху поїздів.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що "Укрзалізниця" використовуватиме інклюзивні вагони для групових перевезень пасажирів, які користуються колісним кріслом. Очікується, що у вагоні буде 4 окремі купе, у кожному з яких зможуть зручно подорожувати 2 особи на колісних кріслах та їх супроводжуючі. За планами, перший такий вагон буде випущений у 2025 році.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader