Чому кліматичне потепління може позитивно вплинути на економіку України
Чому кліматичне потепління може позитивно вплинути на економіку України

Чому кліматичне потепління може позитивно вплинути на економіку України

Яка галузь "виграє" від потепління

У коментарі 24 Каналу економіст Борис Кушнірук пояснив, що кліматичне потепління не матиме лише негативні наслідки. Навпаки, деякі галузі отримають вигоду від цього.

Кушнірук зауважує, що при кліматичних змінах кількість води може зменшитись. Саме тому система використання сільськогосподарських земель має зазнати змін.

Наприклад при використанні крапельного зрощення полив здійснюється набагато ефективніше і з меншим використанням ресурсів. Завдяки цьому методу, вода точково надходить під кожну рослину.

Чому кліматичне потепління може позитивно вплинути на економіку України - Фото 1

Борис Кушнірук

Голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру

Тобто, якщо ми почнемо займатися більш спеціалізованим землеробством, яке буде, скажімо, засереджене на видах сільськогосподарських, які мають більш додану вартість, то, можливо, це і буде плюсом для України.

Як вплине потепління на енергетику

Кушнірук наголошує, що вплив потепління на енергетику відчуватиметься по-різному, зважаючи на пору року. До прикладу, через теплу зиму, українці менше використовуватимуть електроенергію для опалення. Влітку, ситуація буде зворотна.

Безперечно, у спеку збільшується кількість використання електроенергії. З роками потреба лише збільшуватиметься,
– наголошує Кушнірук.

Зверніть увагу! Економіст зазначає, що починати підготовку до змін у енергетичному секторі, зважаючи на кліматичну ситуацію, потрібно уже зараз.

Теги за темою
Екологія
Джерело матеріала
loader
loader