FАО погіршила прогноз світового виробництва зернових у 2024 р
FАО погіршила прогноз світового виробництва зернових у 2024 р

FАО погіршила прогноз світового виробництва зернових у 2024 р

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН у вересневому огляді знизила прогноз світового виробництва зернових у 2024 р. на 2,8 млн тонн порівняно з липневою оцінкою, що зумовлено зниженням прогнозів урожаю фуражних зернових. У результаті проведеного перегляду обсяг виробництва зернових у світі у 2024 р. може становити 2,851 млрд тонн, що близько до показників минулого року. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

«Відповідно до скоригованого в бік зниження прогнозу, обсяг виробництва фуражних зернових у світі в п.р. становитиме 1,523 млн тонн, скоротившись на 7 млн ​​тонн порівняно з липневим значенням, що на 9,4 млн тонн (на 0,6%) нижче за рівень 2023 р. Зниження прогнозу головним чином пояснюється тим, що спекотні та посушливі погодні умови негативно позначилися на прогнозах урожаю у Європейському союзі, Мексиці та Україні», – зазначили аналітики.

Прогнозований FАО обсяг торгівлі зерновими у світі у 2024/25 МР становить 485,6 млн тонн, що на 4,5 млн тонн вище за липневий показник, але на 3,3% нижче за рівень попереднього сезону. При цьому прогнозований обсяг торгівлі фуражними зерновими у світі в поточному сезоні збільшений порівняно з липневим прогнозом на 2 млн тонн.

«Зроблений перегляд зумовлений головним чином підвищенням прогнозу щодо обсягу торгівлі кукурудзою у світі у зв’язку з очікуваним збільшенням експорту зі США на тлі збільшення прогнозного обсягу виробництва, а також підвищенням попиту з боку Мексики та В’єтнаму», – йдеться в повідомленні.

Прогнозований обсяг торгівлі пшеницею у світі в сезоні-2024/25 років був також збільшений – на 1,2 млн тонн, до 199,4 млн тонн. Перегляд прогнозу в бік підвищення загалом зумовлений очікуваним збільшенням поставок пшениці з Казахстану та США у зв’язку з більшими, ніж очікувалося, урожаями, а також збільшенням обсягу закупівель з боку країн ЄС.



Перегляди: 0
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader