Найкращі поєднання макаронів: як худнути смачно
Найкращі поєднання макаронів: як худнути смачно

Найкращі поєднання макаронів: як худнути смачно

Не бійтеся макаронів — оскільки вони можуть бути частиною вашого здорового харчування, навіть якщо містять багато вуглеводів та калорій. Вибирайте макарони з високим вмістом білка, клітковини та складних вуглеводів, замість звичних та шкідливих рафінованих варіантів.

Також, поєднуйте їх із клітковиною, корисними жирами та білками для смачних і ситних страв. З чим комбінувати макаронні вироби, щоб вживати здорові обіди, розповіли в Eat This, Not That.

Паста з цвітною капустою, соусом песто та свіжими помідорами

Паста з цвітної капусти — це смачний та універсальний замінник вуглеводів, який додає більше клітковини та порцію овочів у ваш раціон. Комбінуйте її з пікантними овочами та ситними соусами, такими як песто, щоб збільшити смакові відчуття, отримати користь для серця та забезпечити себе додатковим білком.

Паста з чорних бобів, куркою гриль та оливковою олією

Вибирайте пасту з чорних бобів, оскільки вона містить більше білка та клітковини, ніж традиційна. Додавайте до неї курку, обсмажену на грилі або темпе для підвищення вмісту білка. Використовуйте оливкову олію замість солодких чи калорійних соусів та не забудьте додати броколі для текстури.

Паста з нутом, лососем та баклажанами

Замініть звичайні макарони на макарони з нуту. Вони містять багато білка, що необхідний для схуднення та мають чудову текстуру. Додайте до них баклажан та лосось, що містить омега-3, які знижують запалення та підтримують здоров'я серця. Щоб посилити смак, додайте оливки, які також забезпечують корисні жири та натрій для відновлення після тренування.

Паста едамаме з оливками та пасерованим шпинатом

Молоді соєві боби едамаме багаті на білок та антиоксиданти. Додайте їх до пасти разом з чорними оливками для корисного жиру, а також смаженим шпинатом для додаткової клітковини. Збризніть страву оливковою олією першого віджиму та додайте сіль і перець для смаку.

Цільнозернові макарони зі спаржею та козячим сиром

Вибирайте цільнозернову пасту та додайте до неї спаржу, приготовлену на пару та козячий сир. Якщо ви не вживаєте продукти тваринного походження, ви можете замінити сир на його веганську альтернативу, що також є чудовим джерелом білка.

Овочева паста Zoodles з тофу та подрібленими горіхами

Щоб зробити кабачкову локшину смачною, приготуйте її на пару, щоб зберегти текстуру. Потім додайте заправку з оливкової олії та лимону для смаку та корисних жирів. Поєднайте її з хрустким тофу, що додасть страві білок та текстуру. Завершіть страву підсмаженими та подрібненими горіхами, такими як арахіс, кеш'ю або фісташками, які є джерелом додаткових поживних речовин та здорових жирів.

РанішеOBOZ.UA розповів, чому щоденно не можна їсти однотипну їжу.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader