В Україні відкрили прийом заявок на виплату 10,8 тис. грн: хто отримає допомогу
В Україні відкрили прийом заявок на виплату 10,8 тис. грн: хто отримає допомогу

В Україні відкрили прийом заявок на виплату 10,8 тис. грн: хто отримає допомогу

В Україні сьогодні, 9 вересня, розпочався прийом заявок на отримання виплат від Норвезької ради у справах біженців (NRC). Сума виплати стандартна для міжнародних організацій – 3600 грн на місяць на три місяці, тобто загалом 10 800 грн. Отримати таку допомогу можуть найуразливіші категорії населення.

Про це повідомила Норвезька рада у справах біженців. "NRC в Україні офіційно розпочала процес відкритого подання заявок на фінансову допомогу. ... Подання заявок буде відкрито протягом 10 днів з 09:00 9 вересня 2024 року до 17:00 18 вересня 2024 року", – йдеться в повідомленні.

Щоб подати заявку, потрібно заповнити форму. На виплату можуть претендувати :

  • особи, які проживають у зоні бойових дій;
  • українці, які безпосередньо постраждали від бойових дій;
  • внутрішньо переміщені особи (ВПО).

Отримувачі мають перебувати на території України. При цьому ті, хто раніше отримував грошову допомогу від NRC, все одно можуть надіслати заявку. 

"На попередньому етапі подання заявок ми допомогли понад 76 000 особам, що склало 10% від усіх поданих заявок. Цього разу ми плануємо надати допомогу понад 55 000 осіб", – зазначили у благодійній організації.

Там уточнили, що заявку можна подати будь-якого дня прийому. "Усі заявки, подані за ці 10 днів, будуть оцінюватися однаково. Тому немає необхідності поспішати з поданням заявки в перший день, адже це може вплинути на стабільність нашої системи", – попередили у NRC.

Також в організації зазначили, що не можуть допомогти всім претендентам, тому перевірятимуть заявки. "Ми надамо пріоритет допомоги особам, які проживають у зоні бойових дій або внутрішньо переміщеним особам із цих зон", – йдеться у повідомленні.

Заявникам слід мати на увазі, що під виглядом благодійників з ними можуть зв'язуватися шахраї. "NRC ніколи не запитує ваші дані кредитної картки, PIN-код або CVV. Гуманітарна допомога - безкоштовна, і від вас ніколи не повинні вимагати оплати за неї", – зазначили в організації.

Як повідомляв OBOZ.UA, у 2025 році в Україні не підвищуватимуть держвиплати переселенцям. При цьому з’явиться новий вид допомоги – субсидія на оренду житла.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader