Де можна отримати гроші просто за переїзд: країни з бонусами для нових мешканців
Де можна отримати гроші просто за переїзд: країни з бонусами для нових мешканців

Де можна отримати гроші просто за переїзд: країни з бонусами для нових мешканців

Якщо ви мріяли про життя у затишному куточку світу та при цьому отримати за це гроші, у вас є кілька цікавих варіантів. У різних країнах пропонують фінансові бонуси за переїзд у невеликі міста та віддалені місця.

Ось кілька місць, де можна розпочати нове життя та отримати підтримку.

Італія, фото thebell
Італія, фото thebell

Італія: гранти на купівлю та ремонт будинків

Італія пропонує безліч програм для тих, хто мріє про життя в її мальовничих селах. У невеликому містечку Презичче, що в регіоні Апулія, можна отримати грант до €30 000, але гроші можна витратити лише на покупку та ремонт будинку. При цьому житло потрібно купувати зі списку занедбаних будівель, збудованих до 1991 року.

Крім того, €5000 утримають у заставу на три роки, щоб ви не втекли, поки не закінчите ремонт.

В інших містах Італії умови теж привабливі. Наприклад, у Канделі пропонують до €2000 на місяць, якщо ви відкриєте бізнес і покажете дохід не менше 7500 на рік. У Локані виплачують по €3000 на рік на три роки, але при цьому також потрібно відкрити свою справу.

Якщо хочете спробувати щось незвичайне, у Самбуці, на Сицилії, можна купити будинок за €1. Щоправда, є обов'язкова умова – будинок доведеться відремонтувати, а поки ви цим займаєтеся, доведеться внести заставу €5000.

поліція Іспанія
поліція Іспанія

Іспанія: програми для переселення до села

Іспанія не відстає від Італії. Тут діє програма "Назад у село", в рамках якої можна отримати ділянку землі та збудувати будинок протягом року. У деяких місцях вам заплатять €3000 за кожного новонародженого, а ще €3000 – якщо проживете в селі мінімум 5 років.

У місті Рубіа, наприклад, виплачують від €100 до €150 на місяць просто за те, що ви там живете.

Крім того, Іспанія приваблює "цифрових кочівників". Їм пропонують жити в селах з орендою від €120 на тиждень, включаючи їжу, за умови, що ви залишитеся мінімум на два роки.

США: програми для переїзду

В Алясці вам платитимуть щорічно від $2000 до $3000 за проживання. Ці виплати – частина прибутків від продажу нафти штату. Усі, хто живе там понад рік, отримують таку виплату.

У невеликому містечку Хармоні в штаті Міннесота компенсують купівлю або будівництво будинку на суму від $5000 до $12 000. А місто Беміджі шукає "цифрових кочівників", пропонуючи $2500 на переїзд, безкоштовний коворкінг та програми підтримки бізнесу.

Також є місто Ніагара-Фолс, де допоможуть погасити студентські борги, якщо ви пропрацюєте у місті щонайменше два роки. І, звичайно, Детройт, який виплачує $2500 нових мешканців за програмою Challenge Detroit.

Американці, фото: Sun Sentinel
Американці, фото: Sun Sentinel

Греція: острівне життя з бонусами

На грецькому острові Антикитера живе всього 20 осіб, і місцева влада пропонує сім'ям безкоштовне житло, земельну ділянку та €500 на місяць на три роки.

Тут можна насолоджуватися спокійним життям біля моря і навіть попрацювати в центрі кліматичних змін, якщо вас це цікавить.

Ірландія: гранти за життя на островах

Ірландія готова запропонувати до €84 000 для тих, хто вирішить переїхати на один з віддалених островів і відновити там занедбаний будинок. Це відмінний варіант для тих, хто мріє про життя далеко від цивілізації та мостів.

Інші країни

Якщо ви працюєте віддалено і не прив'язані до офісу, такі країни, як Японія, Австралія та Нова Зеландія пропонують візи для "цифрових кочівників". Деякі програми включають виплати за переїзд, але найчастіше вам запропонують жити на невеликих островах та займатися землеробством.

Крім того, Знай.ua повідомляв, Угорщина звужує коло підтримки: у кого відберуть житло і змусять жебракувати

Джерело матеріала
loader
loader