Грошова допомога та дзвінок з банку: шестеро українців втратили гроші через шахраїв
Грошова допомога та дзвінок з банку: шестеро українців втратили гроші через шахраїв

Грошова допомога та дзвінок з банку: шестеро українців втратили гроші через шахраїв

Шестеро жителів Херсонщини втратили 235 тисяч гривень через «банківських» шахраїв та під час спроби оформлення грошової допомоги. Про ці випадки шахрайства повідомляє поліція Херсонської області.

Від дій «банківських» шахраїв постраждали четверо громадян. Людям телефонували нібито зі служби безпеки банків, повідомляли про заблокування картки, спроби невідомих зняти гроші з їх рахунків та пропонували збільшити кредитній ліміт. У всіх випадках шахраї вимагали від заявників назвати їх особисті дані, пін-коди карток та коди підтверджень, які надходили на їх номери телефонів. Після виконання цих умов із рахунків постраждалих зловмисники зняли від 4 тисяч гривень до 70 тисяч гривень.

Двоє жителів обласного центру втратили заощадження під час спроби оформити грошову допомогу на сумнівних ресурсах.

50-річному чоловіку в мобільному додатку надійшло повідомлення з пропозицією отримати 3,5 тисячі гривень благодійної допомоги і для цього необхідно було перейти за посиланням. Заявнику згодом зателефонував нібито працівник благодійної організації та попросив назвати дані банківської картки, на яку мають надійти кошти. Чоловік виконав умови, після чого з його рахунку шахрай зняв 130 тисяч гривень.

74-річна херсонка у мобільному додатку зареєструвалася в одній із груп на отримання грошової допомоги. Жінка ввела дані своєї банківської картки, після чого з її рахунку зникло 4 тисячі гривень.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Джерело матеріала
loader
loader