Має унікальну розфарбовку крил: у Чорнобильській зоні живе метелик, названий на честь поетеси Сапфо. Фото
Має унікальну розфарбовку крил: у Чорнобильській зоні живе метелик, названий на честь поетеси Сапфо. Фото

Має унікальну розфарбовку крил: у Чорнобильській зоні живе метелик, названий на честь поетеси Сапфо. Фото

У Чорнобильській зоні відчуження можна побачити різні види метеликів, один з яких має відомий унікальною чорно-білою розфарбовкою крил. Це Пасманець Сапфо, який був названий на честь давньогрецької поетеси, відомої своїми ліричними творами.

Про це повідомили в пресслужбі Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Найчастіше його можна побачити в літні місяці.

"Пасманець Сапфо (Neptis sappho) – вид денних метеликів родини сонцевиків. Ці метелики відомі своєю унікальною чорно-білою розфарбовкою крил. Вид названий на честь давньогрецької поетеси Сапфо, відомої своїми ліричними творами. Метелик має розмах крил від 45 до 50 мм. Верхня сторона крил чорно-біла з характерними смугами, що нагадують шахову дошку, завдяки чому цей вид легко впізнати", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили фахівці Заповдника, Пасманець Сапфо живе у різноманітних середовищах, таких як лісові узлісся, галявини, лісостепи, а також у вологих місцях вздовж річок і струмків. Найчастіше їх можна побачити в літні місяці – з червня по серпень. Метелик полюбляє сонячні місця з багатою рослинністю, де можна знайти нектар для харчування.

"Хоча вид Neptis sappho не вважається під загрозою зникнення, на його чисельність можуть впливати зміни середовища існування, такі як вирубка лісів і розорювання земель. Збереження природних місць проживання цього метелика є важливим для підтримки стабільної популяції", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Чорнобильській зоні відчуження проживають благородні олені, які дуже добре почуваються на території, яку залишили люди. Цією твариною завжди захоплюються – її красою та грацією, проте вночі вони можуть викликати страх через свої роги, які насправді є небезпечною зброєю.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader