"Капсула самогубця": після першої "невдалої" спроби у машині помре подружжя
"Капсула самогубця": після першої "невдалої" спроби у машині помре подружжя

"Капсула самогубця": після першої "невдалої" спроби у машині помре подружжя

Пара піде з життя в обіймах одне одного.

Перша пара з Великої Британії вирішила піти з життя у "капсулі самогубства", смерть у якій нещодавно скасували в останню хвилину.

Про це пише Daily Mail.

86-річний Пітер і 80-річна Крістін Скотт одружені вже 46 років. Але зараз вони планують поїхати до Швейцарії, щоб померти разом після того, як у колишньої медсестри Крістін діагностували судинну деменцію.

Подружжя, яке має шістьох онуків, перебуває в процесі підписання договору зі швейцарською організацією The Last Resort, яка надала їм можливість померти в капсулі смерті Sarco.

Колишній пілот RAF Пітер розповів: "Ми прожили довге, щасливе, здорове, повноцінне життя, але ось ми в старості, і це не приносить задоволення. Думка про повільну деградацію розумових здібностей Кріс паралельно з моїм власним фізичним занепадом спричиняє у мене жах. Очевидно, що я не зміг би піклуватися про неї, але вона доглядала достатню кількість людей з деменцією протягом своєї кар'єри, щоб бути впевненою, що хоче залишатися під контролем над собою і своїм життям. Допомога у смерті дає їй таку можливість, і я не хотів би продовжувати жити без неї".

Крістін, яка провела більшу частину своєї кар'єри, доглядаючи пацієнтів із деменцією, додала: "Це прекрасне життя, але я маю цей діагноз, і це викристалізувало наше мислення. Медицина може сповільнити судинну деменцію, але вона не може її зупинити. У той момент, коли я думала, що втрачаю себе, я сказала: "Це кінець, Піте, я не хочу йти далі".

За словами представників Exit International, "саркофаг" – це капсула, яка може "спричинити швидке зниження рівня кисню за збереження низького рівня вуглекислого газу (умови для спокійної, навіть ейфорійної смерті)".

Творець, доктор Філіп Нічке, також пояснив MailOnline, що під час входу в машину користувачам задаватимуть три запитання: "Хто ви?", "Де ви перебуваєте?" і "Чи знаєте ви, що станеться, якщо ви натиснете кнопку?".

"Якщо вони відповідають на ці запитання усно, програма вмикає живлення, щоб можна було натиснути кнопку" - сказав він. "І якщо вони натиснуть кнопку, то помруть дуже швидко. Коли ви піднімаєтеся в Sarco, рівень кисню становить 21 відсоток, але після того, як ви натискаєте кнопку, потрібно 30 секунд, щоб рівень кисню впав до менш ніж одного відсотка".

Джерело матеріала
loader
loader