/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fe34ae68fa1e0bc77e7c70f187fe54445.png)
Мариновані баклажани на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила секрет рецепту
Тетяна Литвинова, шеф-кухар і екс-суддя популярного кулінарного шоу "Мастер Шеф", пропонує спробувати її улюблений рецепт заготовок на холодний сезон. Мариновані баклажани на зиму виходять пікантними, хрусткими, з насиченим ароматом спецій та овочів.
Інгредієнти:
- 6 середніх баклажанів
- 2 столові ложки солі
- 2,5-3 літри води
- 2 головки часнику
- 1 гострий перець чилі
- 1 солодкий перець
- 2 середні морквини
- Селера (стебла для зав'язування)
- Зелень (базилік, кінза)
- 70 г солі на 1 літр води
- Лавровий лист, суміш перців
Наріжте баклажани навпіл, видаліть плодоніжки і приваріть їх у підсоленій воді (2 столові ложки солі на 2,5-3 літри води) до м'якості. Вийміть баклажани з води, покладіть під прес для видалення зайвої рідини.
Подрібніть часник, натріть моркву на тертці для корейської моркви, наріжте солодкий перець і гострий чилі дрібними шматочками. Змішайте всі овочі разом і додайте порізану зелень (кінза, базилік).
Для приготування розсолу закип'ятіть 1 літр води, додайте 70 г солі, лавровий лист та суміш перців. Остудіть розсіл до кімнатної температури.
Наповніть баклажани овочевою начинкою і зав'яжіть їх стеблами селери, щоб утримати начинку всередині.
Покладіть баклажани у посуд, залийте остиглим розсолом так, щоб баклажани були повністю покриті. Накрийте марлею і залиште для ферментації на 5-7 днів при кімнатній температурі.
Мариновані баклажани можна зберігати у розсолі або заморозити для тривалого зберігання. Також їх можна законсервувати у стерилізовані банки.
Цей рецепт маринованих баклажанів на зиму стане ідеальним доповненням до картопляного пюре чи інших страв, і, за словами Тетяни Литвинової, він обов'язково порадує ваших рідних і друзів.
Останні новини України:
З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.
Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.
Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fe4ebe5eefa9abe2845313bec53e5f95f.png)
Їстимете кабачки зі своєї грядки раніше за всіх: секрети раннього урожаю
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6385b2ae4d0343efb2283a4d1648d33a.jpg)
5 засекречених місць на планеті, куди не пускають туристів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9a18a073fa50fe34a4f92e7cb4010132.jpg)
Як зробити крашанки у патріотичних кольорах. Жодної хімії, лише природні барвники
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe6f6539385b01a9e86e51fc5b451c1f9.jpg)
Ідеально смакує з мʼясом: рецепт закарпатської несолодкої паски
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F72f81773e552e7073175cb781f4cb486.jpg)
Незвичайний ребус для надрозумів: знайдіть заховане перо за 9 секунд
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F820a1c05ef2b565e8d391e44a717d259.jpg)
Місце для зустрічей і фотографій на згадку: як виглядав фонтан біля ЦУМу в Дніпрі та що з ним сталося
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fe8e3056130bc364f5d23968b3d1d7ac6.jpg)