Політв'язню Ремзі Бекірову в російській колонії заборонили писати листи й телефонувати рідним
Політв'язню Ремзі Бекірову в російській колонії заборонили писати листи й телефонувати рідним

Політв'язню Ремзі Бекірову в російській колонії заборонили писати листи й телефонувати рідним

Засудженому РФ кримському журналісту Ремзі Бекірову в колонії м. Абакана республіки Хакасія (РФ) заборонили писати листи і телефонувати рідним.

Про це громадському об'єднанню “Кримська солідарність” повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

Як зазначається, адміністрація колонії забороняє Бекірову писати листи та телефонувати рідним. Його неодноразово відправляли до штрафного ізолятора.

Адвокат наголошує, що політв'язень перебуває за 4,5 тисячі кілометрів від дому, що порушує його право на підтримку сімейних зв'язків. Його сім'я не може приїхати до нього на побачення, адже це фізично складно та дорого.

Курбедінов підкреслює, що клімат у Хакасії дуже відрізняється від клімату в Криму, що стає серйозним випробуванням для здоров'я політв'язня.

“Фактично це форма заслання, яка широко практикувалась у недавній історії Росії стосовно інтелігенції”, - додав адвокат.

Як зазначається, місяць назад Бекірова перевели із тюрми Єнисейська Красноярського краю РФ. Бекіров хотів, щоб його перевели до колонії, що ближче до дому, однак йому відмовили.

Кримськотатарський активіст також добивався, щоб йому зарахували термін етапування до тюремного, однак 2-й Східний окружний військовий суд Чити, до якого адресували позов Бекірова, відповіді так і не надіслав, і не прийняв рішення щодо перерахунку терміна.

Як повідомлялося, Ремзі Бекіров - громадянський журналіст, який вів стрім обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі «Веджі Кашка», затриманні священника УПЦ Климента, у справах Хізб ут-Тахрір та інших. Ремзі Бекіров є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів. Має трьох неповнолітніх дітей.

27 березня 2019 року у Криму пройшли масові обшуки. Слідчі дії проводилися в Кам'янці, Строганівці, Білому — селищах у передмісті Сімферополя, де живуть переважно кримські татари. Співробітники ФСБ затримали тоді двадцять людей. Ще трьох затримали у Ростові-на-Дону за кілька днів, трьох оголосили у розшук. Пізніше у цій справі затримали ще двох кримських татар.

25 кримськотатарських громадських активістів звинуватили в причетності до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, визнаної в Росії терористичною, але чинної без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Ремзі Бекірова до 19 років позбавлення волі.

Фото: Кримська солідарність

Теги за темою
Крим Окупація Криму
Джерело матеріала
loader
loader