Претендент від України на премію «Оскар»
Претендент від України на премію «Оскар»

Претендент від України на премію «Оскар»


 Український Оскарівський Комітет на засіданні 9 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на 97-му премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

 Ним став фільм «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка. Події картини відбуваються в Україні у 1996 році. До скасування смертної кари – п’ять місяців. В озері знаходять убитого міліціонера. Правоохоронці хочуть помститися та поспішають завершити справу до введення мораторію на страту. Судовий психіатр має зіграти ключову роль у заплутаному процесі розслідування, щоби врятувати обвинувачених від покарання, на яке вони не заслуговують.

 Фільм було обрано шляхом голосування 14-ма членами Українського Оскарівського Комітету. 

 «Члени Комітету детально розглянули подані фільми, дискусія була палкою і конструктивною. У результаті голосування претендентом обрано фільм «Ля Палісіада». Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах!» - Дмитро Сухолиткий-Собчук, Голова Українського Оскарівського Комітету.

 Нагадаємо, що в національному відборі брали участь чотири фільми: 

 «Будинок "Слово". Нескінчений роман», реж. Тарас Томенко, «Ля Палісіада», реж. Філіп Сотниченко, «Ми були рекрутами», реж. Любомир Левицький та «Мирні люди», реж. Оксана Карпович.

Тегі: нагороди, оскар
Джерело матеріала
loader
loader