Забруднена вода з Десни може досягнути Київської області 14-16 вересня, — Міндовкілля
Забруднена вода з Десни може досягнути Київської області 14-16 вересня, — Міндовкілля

Забруднена вода з Десни може досягнути Київської області 14-16 вересня, — Міндовкілля

При цьому Міністерство запевняє, що ситуація із рухом забруднення Десною в напрямку Київщини контрольована, усі служби посилили моніторинг та контроль за якістю води.

"За оновленими даними прогнозу Укргідрометцентру, забруднена вода орієнтовно може досягнути Київщини 14-16 вересня. Усі служби працюють над тим, аби ситуація стабілізувалася. Зокрема, Міндовкілля співпрацює з ПрАТ "АК "Київводоканал" щодо розробки комплексу заходів на випадок можливого погіршення якості води біля питних водозаборів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, якщо якість води погіршиться, "Київводоканал" готовий негайного відкоригувати технологічні процеси, аби показники якості питної води відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил.

При цьому Міндовкілля наголошує, що на сьогодні такі ризики відсутні.

Щодо ситуації з якістю води у Десні зазначається, що станом на ранок 10 вересня забруднення посунулося орієнтовно на 191 км (біля с. Шестовиця) від впадіння річки Сейм у Десну. При візуальному огляді забруднення фіксується точково і не має однорідного характеру.

У районі Шестовиці спостерігається потемніння води, специфічний запах, скупчення мілкої риби під берегом, поодинокі випадки загибелі риби, нижче по течії – ознаки забруднення не зафіксовані.

У районі Чернігова фіксується покращення ситуації та поодинокі факти загибелі риби.

Вцілому по Десні у Чернігівській області триває переміщення забруднення по руслу річки, найгірші показники фіксуються у селі Боромики та Чернігові.

У річці Сейм у Сумській та Чернігівській області поступово відбувається покращення ситуації, вміст розчиненого кисню повільно зростає, проте все ще знаходиться нижче норми.

Джерело матеріала
loader
loader