Блінкен: На зустрічах у Києві йшлося про далекобійні удари, потреби України та ситуацію на фронті
Блінкен: На зустрічах у Києві йшлося про далекобійні удари, потреби України та ситуацію на фронті

Блінкен: На зустрічах у Києві йшлося про далекобійні удари, потреби України та ситуацію на фронті

Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що на зустрічах із українським керівництвом ішлося, зокрема, про ситуацію на полі бою, потреби України, а також можливість завдання далекобійних ударів по цілях в РФ.

Про це він сказав на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми мали дуже хорошу дискусію з міністром закордонних справ, з Президентом Зеленським, з усією командою щодо ситуації на полі бою, цілей України, а також стосовно того, що їй потрібно, аби досягти успіху в майбутньому. І серед іншого ми обговорювали далекобійні удари, а також низку інших речей», - зауважив державний секретар США.

Він запевнив, що передасть деталі обговорення президентові Байдену, так само як глава МЗС Британії Девід Леммі розповість про розмову в Києві своєму прем’єр-міністрові. У п’ятницю, за словами Блінкена, президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрінуться у Вашингтоні та, як очікується, обговорять ці питання.

Блінкен погодився, що в плані надання Україні нових можливостей щодо ударів по Росії обов’язково враховується чинник ескалації. Однак, за його словами, це не єдиний фактор, і він не обов’язково є вирішальним.

«Ми надали Україні надзвичайну підтримку впродовж цих понад двох років – не лише у вигляді навчання, не лише грошима, а й у вигляді наших найдосконаліших систем зброї», - зауважив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що зусилля зосереджені на тому, щоби забезпечити найбільшу ефективність для української сторони.

«Ми сповнені рішучості забезпечити їх тим, що потрібно для успіху», - наголосив він.

Щодо ескалації Блінкен зауважив, що цього прагне Росія, яка посилює атаки на цивільні об’єкти, енергетичну інфраструктуру і яка нещодавно придбала в Ірану балістичні ракети.

«Тож якщо хтось і вдається до ескалації, то це вочевидь Путін і Росія», - наголосив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу державний секретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Великої Британії Девід Леммі прибули зі спільним візитом у Київ, де зустрілися з керівництвом України.

Теги за темою
Україна США війна Зброя
Джерело матеріала
loader
loader