“Only Fans” передав податковій інформацію про мільйонні заробітки українських моделей
“Only Fans” передав податковій інформацію про мільйонні заробітки українських моделей

“Only Fans” передав податковій інформацію про мільйонні заробітки українських моделей

Британський сервіс OnlyFans передав українській податковій інформацію про заробітки на платформі в рамках так званого "податку на гугл". Деякі українські моделі заробили за два роки на платформі від 1,8 до 4 млн доларів. Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав їх задекларувати доходи та сплатити податки.

- Податковою одержано інформацію щодо громадян України – творців платного контенту на «Only Fans». Наприклад, громадянкою «С» одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі «OnlyFans» за декілька років понад 4 млн $. Також, громадянкою «К» від зазначеної діяльності одержано понад 3 млн $, а громадянкою «Б» – близько 1,8 млн $. Як вам суми?, - написав Гетьманцев. 

Гетьманцев нагадав, що громадяни України зобов'язані сплачувати податки за дохід, отриманий від іноземних джерел.

- Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не повʼязаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обовʼязок - задекларувати доходи та сплатити податки, - написав Гетьманцев.

Закон про "податок на гугл", який зобов'язує інтернет-ресурси сплачувати податки до українського держбюджету, Рада ухвалила у червні 2021 року. Гроші сплачуються із прибутку компаній на мережевій рекламі.

  • У 2022 році OnlyFans заплатив у бюджет 305 тисяч доларів, це була сума за п'ять місяців роботи з моменту ухвалення закону.
  • У 2023 році OnlyFans заплатив до держбюджету 1 мільйон 273 тисячі доларів.


 

 

Джерело матеріала
loader
loader