Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів!
Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів!

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів!

Штучний інтелект — головна тема всіх останніх прес-релізів, виставок і презентацій. Дістався він і до побутової техніки. Південнокорейська компанія LG показала концепт розумного будинку, з екосистемою з кількох десятків пристроїв, які пов’язують разом ШІ-рішення.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 1

Розповім, який вигляд має ідеальна картина квартири або житлового будинку за версією LG, а потім пропоную обговорити в коментарях, наскільки цей сценарій реально втілити в рамках одного домогосподарства, і чи припаде це все до смаку, і по кишені українцям.

Інформації про пристрої відносно небагато, тому описую максимально докладно, виходячи з наявних у мене даних.

Мозок всієї екосистеми розумного будинку — домашній хаб LG ThinQ ON, саме він відповідає за синхронну роботу всіх пристроїв. Пристрій постачається в білому або сріблястому кольорі, і виглядає як… хаб для розумного будинку або охоронної системи. Вибачте, кращого опису мені на думку не спало, всі пристрої з цієї лінійки навіть від різних виробників мають доволі однотипний вигляд і чимось здивувати тут складно. Круглий, білий або сріблястий, якісно зібраний, симпатичний. Управляється через додаток або голосовий інтерфейс, також у ньому є динамік, через який можна ще й програти улюблену музику. На виставці нам показали роботу з англійською мовою, чи буде підтримка української — невідомо.

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 2

На перший погляд, пристрій адекватно сприймає команди, принаймні екскурсовод від LG спілкувався з ним так, начебто господар вілли дає вказівки слузі або домоуправляючому — чемно, але не роботизовано, як деколи доводиться спілкуватися з Google Assistant, і який не розуміє більшість запитів. На виставці інтерфейс застосунку був виведений на екран телевізора (зрозуміло, теж від LG), там же хаб рапортував про поточний стан системи, або ж відповідав на запити користувача. Наприклад, викликав таксі.

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 3

У компанії кажуть, що за допомогою голосового інтерфейсу можна не тільки віддавати команди, а й дізнатися, як справи у посудомийної машини. Або подивитися загальну статистику по системі.

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 4

У майбутньому в компанії планують інтегрувати у свою екосистему розумний хаб від компанії Athom, який дружить з кількома десятками тисяч пристроїв від різних виробників, відповідно, до нього можна буде підключити не тільки техніку LG.

Нагрівання води електричним бойлером — учорашній день. LG пропонує на заміну AWHP-пристрої, термін розшифровується як Air-to-Water Heat Pump. Цей тип теплових насосів використовує тепло з повітря для нагріву води, яку потім можна використовувати як для опалення приміщення, так і для водопостачання. Таке рішення відрізняється від традиційних тим, що знижує витрати на електроенергію (енергоефективність A+++) і знижує викиди вуглецю до 79%. Останнє є особливо актуальним у світлі нових європейських регуляцій щодо захисту довкілля і прийдешньої заборони газових, масляних і вугільних котлів.

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 5

Такий «бойлер на максималках» може нагрівати воду до 75 градусів за температури повітря до -15 градусів. Що буде, якщо температура опуститься нижче, достеменно невідомо, але, найімовірніше, вода на виході буде менш теплою. У застосунку розумного будинку можна дивитися статистику щодо енергоспоживання, температури води та загального стану системи.

Йдемо далі. Пральна машинка без ШІ — для динозаврів. Оновлена версія від LG (лінійку пральних машин AI DD компанія розвиває з 2019 року) обіцяє щасливому власникові автоматично визначати, наскільки брудний одяг і білизна, щільність тканини та її вагу. Виходячи з цього режим прання і кількість мийного засобу вибирається автоматично. Пристрій при цьому запам’ятовує патерни поведінки користувача, і використовує їх в автоматичних сценаріях.

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 6

Пральна машинка з виставки явно першою з’явиться на американському ринку. Її максимальне завантаження 16 кг, це приблизно те, що найчастіше ставлять у своїх будинках американці, які чи то страждають, чи то насолоджуються гігантоманією.

Якщо ви ще не втомилися від кількості слів «розумний» у цьому тексті, то я скоро закінчу. Ще одна розумна лінійка від LG — це пилососи, серед них є і стандартні вертикальні, і роботи-пилососи, що миють і чистять. Само собою, до кожного пристрою додається додаток, а «розумність» полягає в автоматичному визначенні типу поверхні, дозуванні мийного засобу залежно від ступеня брудності підлоги. Наприклад, на килимі потужність «всмоктування» збільшується.

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 7

На цьому екосистема LG не закінчується. У ній знайшлося місце автоматичній годівниці та поїлці для домашніх тварин…

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 8

Духовці та варильній поверхні, які вже подумали за вас, що ж приготувати на обід, і знайшли рецепт.

11

А ось у холодильнику штучного інтелекту немає. Зате є прозоре віконце InstaView, через яке видно, що зберігається всередині. От би в майбутньому туди додати технологію, яка складатиме коктейлі з алкоголю, що знаходиться всередині? Якщо таке станеться, то моментально стане хітом!

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 11

Віртуального тренера, який допомагає підтримувати форму.

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 12

І навіть такого необхідного в кожній київській квартирі девайсу, як парова станція для обробки/дезінфекції взуття. Десь у в цьому місці заплакав від захвату один Олександр Слобоженко. Читачі, хто згадає про що йдеться?

Перший погляд на розумний дім від LG — штучний інтелект дістався до бойлерів, пральних машин і пилососів! - Фото 13

Цін і термінів появи всього вищеописаного в Україні немає. Але ми чекаємо з нетерпінням. А вам хочеться в таке майбутнє від LG? Чи ще зарано, і поживемо в аналоговому сьогоденні?

 
Джерело матеріала
loader
loader