У відповідь на санкції, Путін хоче обмежити вивезення з Росії урану, титану та нікелю – ЗМІ
У відповідь на санкції, Путін хоче обмежити вивезення з Росії урану, титану та нікелю – ЗМІ

У відповідь на санкції, Путін хоче обмежити вивезення з Росії урану, титану та нікелю – ЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін вигадав відповідь на санкції, накладені на РФ через розпочату ним війну проти України. І тепер кремлівський терорист шантажує Захід, погрожуючи обмежити експорт таких стратегічних металів, як уран, титан та нікель.  

Як пише Forbes, про це Путін заявив під час наради з урядом 11 вересня. При цьому російський лідер країни-агресорки згадав й інші стратегічні види сировини, постачання яких можна було б зменшити, зокрема природний газ. 

Так, Путін доручив своєму уряду готувати обмеження на експорт на світові ринки затребуваних у світі кольорових металів – урану, титану та нікелю.

За його словами, такі заходи мають стати відповіддю на західні санкції, які забороняють постачання низки товарів до Росії.

"Загалом, якщо це нам шкодити не буде, то можна було б подумати – я не кажу, що завтра потрібно це зробити, – подумати і над певними обмеженнями постачання на зовнішній ринок не лише тих товарів, які я назвав, а й деяких інших", – заявив Путін.

До цих інших стратегічних видів сировини російський диктатор заніс природний газ, золото та алмази.

"Росія є лідером за запасами низки стратегічних видів сировини – по природному газу це майже 22% від світових запасів, по золоту – майже 23%, по алмазах – майже 55%", – наголосив Путін.

Як повідомляв OBOZ.UA, Росія може втратити значну частину уранових прибутків через нові санкції США, які підштовхують Північну Америку до збільшення власного виробництва урану.  Адміністрація Джо Байдена внесла російський уран до списку санкцій, що змусило США шукати альтернативні джерела після десятиліть спаду внутрішнього виробництва урану.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader