Українські "морські котики" кошмарять росіян: The Times дізналося про таємні операції
Українські "морські котики" кошмарять росіян: The Times дізналося про таємні операції

Українські "морські котики" кошмарять росіян: The Times дізналося про таємні операції

Головні орієнтири під час виконання завдань - компас, годинник, глибиномір і розумова арифметика.

Воїни 73-го Військово-морського центру спеціальних операцій, навчені західними спецпризначенцями, проводять таємні операції проти росіян.

Про це йдеться у статті видання The Time.

"Навчені спецпідрозділами Великої Британії та США та оснащені найкращими ребризерами, вони пливли парами, не залишаючи над собою жодної бульбашки, яка б видавала їхню позицію. Росіяни ніколи не помічали їхнього прибуття", - зауважують автори інформаційного агентства.

Головні орієнтири під час виконання завдань - компас, годинник, глибиномір і розумова арифметика. Вони завжди використовують "елемент несподіванки" для противника.

"Наші водолази здійснюють таємне проникнення у ворожі райони на човнах, занурюються, наближаються до узбережжя, проводять розвідку, розміновують, висаджуються та виконують спеціальні операції", - сказав молодий командир однієї з водолазних груп "Алекс", який тренує особовий склад для наступної місії.

В The Time запевняють, що зараз "більш стратегічна битва точиться в Чорному морі - і саме в ній Україна виграє".

"Українські морські безпілотники та ракети Storm Shadow знищили 26 суден Чорноморського флоту Росії. Решта відійшла ближче до російського узбережжя, дозволяючи таким підрозділам, як 73-й центр спеціальних операцій ВМС, атакувати. Українські дайвери можуть пропливати кілометри під водою, щоб прибути непоміченими, або розвідати десятки кілометрів берегової лінії протягом двох тижнів", - йдеться на сайті видання.

За словами одного із "котиків", місії готуються тижнями. Команда прохить виснажливий тренувальний режим.

"Готуючись до наших місій, ми завжди розглядаємо всі сценарії "що, якщо". А якщо човен зламається? А якщо зброя підведе? Що, якщо вибухівка не вдасться або половина буде втрачена? Ми обговорюємо все, що можемо уявити, що піде не так. Якщо зможемо, ми продовжимо місію", - сказав "Алекс".

Операторка 73-го Центру спеціальних операцій Військово-морських сил, капітан "Джуді" - 20-річна дівчина, яка є є однією з небагатьох жінок, розповідає, що найважче для них - це людські втрати. 

"Ми разом два з половиною роки сварилися, разом живемо, разом їмо. Підрозділ стає як друга родина, тому коли ми зазнаємо втрат, це найважче, що може статися", - говорить вона.

Читайте провідні новини дня:

  • Система тотального розпізнавання по обличчю в Україні: що відомо
  • Чоловік отримав повістку і рік ховався від ТЦК на заробітках: як все закінчилось
  • Путін хоче відвідати країну НАТО у супроводі російських винищувачів, бо боїться Україну - ЗМІ

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader