Осінь – найкращий час для приготування смачних та ароматних яблучних пирогів, які можна готувати навіть без тіста, використовуючи лаваш, готове тонке тісто філо, листкове та найпростіше – пісочне.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного та швидкого у приготуванні пирога з яблуками та без тіста.
Інгредієнти:
- 800 г. яблук (вага неочищених)
- 2 яйця
- 30 г вершкового масла
- 100мл. молока
- 70 г. муки
- 1 ч. л. розпушувача
- 50 г цукру
- 10 г ванільного цукру
Штрейзель:
- 40 г вершкового масла
- 80 г. муки
- 30 г цукру
- 10 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
1. Збийте яйця з цукром та ваніліном. Додайте розтоплене вершкове масло, молоко, борошно та розпушувач.
2. Яблука очистіть і наріжте на тоненькі шматочки. Обваляйте яблучка у тісті, кожен шматочок має бути покритий тістом.
3. Змастіть форму вершковим маслом і застеліть пергаментом (з ним буде зручніше дістати пиріг).
4. Перекладіть яблука у форму і залийте залишком тіста і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
5. Для штрейзеля: до м'якого вершкового масла додаємо борошно, цукор, ванілін і добре перетираємо в крихту. Виймаємо пиріг і посипаємо крихтою, відправляємо в духовку ще на 20-30 хвилин.
6. Готовий пиріг повністю охолоджуємо і відправляємо в холодильник на кілька годин, так він стає ще смачніший!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пиріг з варенням до чаю
- Пісний пиріг з вишнями
- Пиріг до чаю без яєць