Як назавжди позбутися жиру на животі після 50: експертні поради
Як назавжди позбутися жиру на животі після 50: експертні поради

Як назавжди позбутися жиру на животі після 50: експертні поради

Після 50 років життя відкриває нові горизонти, але водночас схуднення стає складнішим завданням. Проте, впровадивши правильні зміни у своєму повсякденному графіку, ви зможете позбутися жиру на животі та знову насолоджуватися своєю фігурою.

Щоб дізнатися, як це зробити, видання eatthis.com звернулося до двох дієтологів – Бріттані Данна та Емі Шапіро. Вони поділилися практичними рекомендаціями, які допоможуть вам досягти своєї мети на шляху до схуднення.

Додайте клітковину у свій раціон

Якщо ви прагнете зменшити вагу, клітковина стане вашим найкращим другом. Як пояснює Данн: "Клітковина допомагає довше відчувати ситість, оскільки уповільнює травлення. Це також сприяє підтриманню здоров'я шлунково-кишкового тракту та регуляції рівня цукру в крові. Наповніть свій раціон продуктами, багатими на клітковину, як-от фрукти, овочі, цільнозернові вироби".

Вибирайте харчування за принципами DASH або середземноморської дієти

Данн радить додати до меню продукти, що відповідають середземноморській або DASH-дієті. Ці системи харчування акцентують увагу на вживанні фруктів, овочів, цільнозернових, бобових, горіхів та здорових жирів, що допомагає контролювати вагу та покращує загальне самопочуття.

Підвищуйте вміст білка

З віком потреба в білку зростає, що важливо для підтримки м’язової маси та метаболізму.

"Білок допомагає у відновленні м’язів і може підтримати втрату ваги. Додавайте до свого раціону лосось, курку, яйця, бобові та інші білкові продукти", – радить Данн.

Займайтесь силовими тренуваннями

Після 30 років м’язова маса починає поступово зменшуватися, але силові тренування можуть зупинити цей процес. Займаючись вправами, ви не лише збережете м’язову масу, але й підтримаєте метаболізм.

Контролюйте вживання вуглеводів

З віком тіло стає менш чутливим до інсуліну, що спричиняє накопичення зайвих вуглеводів. Шапіро радить споживати здорові вуглеводи, такі як фрукти, овочі та цільнозернові, але в помірних кількостях.

Спробуйте періодичне голодування

Періодичне голодування може бути ефективним методом для схуднення після 50. Шапіро рекомендує починати з 12-14 годин між прийомами їжі, що допоможе знизити вагу та обмежити споживання вечірніх калорійних закусок.

Не забувайте про воду

Правильна гідратація важлива для метаболізму, травлення та контролю апетиту. З віком організм втрачає відчуття спраги, тому необхідно слідкувати за споживанням води. Шапіро радить випивати щодня не менше половини ваги.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що може врятувати від переїдання.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader