ЄБРР продовжить підтримувати проєкти відновлення та розвитку в Україні
ЄБРР продовжить підтримувати проєкти відновлення та розвитку в Україні

ЄБРР продовжить підтримувати проєкти відновлення та розвитку в Україні

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) продовжить спільні з Україною проєкти відновлення і зосередиться на перспективних напрямках співпраці – розвитку когенерації, транспортної та поштової мереж.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури за підсумками зустрічі віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олексія Кулеби з представниками ЄБРР.

«Все, що ми робимо – це для людей і заради людей. Особливий фокус – українці, які постраждали від російського вторгнення. Всі наші спільні проєкти також лишаються незмінними. Ми дякуємо Європейському банку за підтримку наших ініціатив та сподіваємось на подальшу співпрацю», – сказав Кулеба.

ЄБРР продовжить підтримувати проєкти відновлення та розвитку в Україні - Фото 1

Крім проєктів, які вже успішно реалізуються, учасники зустрічі обговорили перспективні напрямки співпраці – оновлення парку електропоїздів, фінансування розвитку когенерації та відновлення поштової мережі «Укрпошти».

Так, АТ «Укрзалізниця» спільно зЄБРР планує реалізувати інвестиційний проєкт оновлення парку електровозів з отриманням позики під державну гарантію у розмірі до 300 млн євро. Крім того, керівництво УЗ озвучило потребу у фінансуванні будівництва газових електростанцій у різних регіонах України.

ЄБРР продовжить підтримувати проєкти відновлення та розвитку в Україні - Фото 2

АТ «Укрпошта» планує спільно з ЄБРР реалізацію проєкту відновлення поштової мережі. Попередня вартість проєкту становить 104 млн євро.

ЄБРР продовжить підтримувати проєкти відновлення та розвитку в Україні - Фото 3

Окремо Кулеба звернув увагу іноземних партнерів на необхідність відбудовувати інфраструктуру водопостачання між Новою Одесою та Миколаєвом.

Як повідомлялося, Україна зацікавлена у подальшій співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, спільних ініціативах для стимулювання залучення інвестицій та можливості з розширення портфеля ЄБРР у секторі енергетики, що потребує термінового відновлення.

Фото: mtu.gov.ua

Джерело матеріала
loader
loader