ЄС затвердить правила для стейблкоїнів до кінця 2024 року
ЄС затвердить правила для стейблкоїнів до кінця 2024 року

ЄС затвердить правила для стейблкоїнів до кінця 2024 року

Правила для стейблкоїнів

Технічні стандарти для емітентів стейблкоїнів, що регулюються крипторинками відповідно до законодавства Європейського Союзу (MiCA), ймовірно, будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС до кінця року. Після цього ініціатива набуде легітимності.

Як повідомляється, ці правила визначають стандарти авторизації, стрес-тестування та методи оцінки обсягу і вартості транзакцій для емітентів стейблкойнів. Розробкою 15 стандартів спільно займалися EBA і Європейське управління з цінних паперів і ринків.

Що таке стейбкоїн

Стейблкоїн — це криптовалюта, яка має стабільну вартість, прив’язану до певного активу. Наприклад, стейблкоїн Tether (USDT) коштує стільки ж, скільки й американський долар: 1 USDT = 1 USD. Стейблкоїни можуть бути забезпечені різними активами або взагалі не мати забезпечення.

Після ухвалення проєкту Єврокомісією настане черга Європейського парламенту і Ради ЄС. Потім буде запущено процес формального прийняття з подальшою публікацією в Офіційному журналі ЄС.

Носіть криптогаманець завжди в кишені разом зі зручним мобільним застосунком WhiteBIT. Так ви зможете купувати та продавати криптовалюту чи торгувати популярними монетами будь-де та будь-коли.

Теги за темою
Європа
Джерело матеріала
loader
loader