На конференції в Раді Європи закликали вже зараз думати, якою буде Україна
На конференції в Раді Європи закликали вже зараз думати, якою буде Україна

На конференції в Раді Європи закликали вже зараз думати, якою буде Україна

Круглий стіл «Стійкість, відновлення та реформування України» відбувся у Страсбурзі в межах міжнародної конференції, організованої Конгресом місцевих та регіональних влад.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо амбітні плани разом з Конгресом розробити концепцію розвитку регіонів України, тому що наша асоціація представляє два рівні місцевого самоврядування - як області, так і райони. Я впевнена, що ми зможемо зробити цікаві напрацювання щодо розвитку кожного регіону, тож в майбутньому це зможе бути взято до уваги нашим урядом, а пізніше увійти до стратегії відновлення нашої держави», - наголосила у своєму виступі голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, яка очолює Українську асоціацію районних та обласних рад.

На її думку, допомога регіональних влад країн Ради Європи і на рівні маленьких міст, і на рівні президентів регіонів, є дуже важливою.

На конференції в Раді Європи закликали вже зараз думати, якою буде Україна - Фото 1 У Страсбурзі відбувся круглий стіл «Стійкість, відновлення та реформування України» / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Зі словами подяки до Конгресу за підтримані ним ініціативи звернувся онлайн київський міський голова Віталій Кличко, який є головою Асоціації міст України.

Міський голова тимчасово окупованого Маріуполя Вадим Бойченко наголосив, що європейські партнери вже мають досвід у відбудові Херсонщини, Чернігівщини, Київщини, однак вже зараз необхідно думати про наступні кроки.

«Навіщо думати про відновлення Маріуполя зараз? Ми маємо всі однаково усвідомлювати, що це українське місто - і це наш обов’язок, це прагнення мешканців. Це відповідь російській пропаганді, про те, що ми будемо повертати кожне українське місто та будемо обов’язково його відбудовувати», - наголосив він.

Бойченко додав, що однаково важливо дбати і про відновлення інфраструктури, і про відбудовугромади: «Треба дбати про добробут людей, які сьогодні переміщені в межах України - а це 5 мільйонів. Треба думати, як повернути маріупольців, які зараз перебувають за кордоном».

У міжнародній конференції про роль місцевої влади в ефективному реагуванні на виклики, що стоять перед європейськими демократіями та у підтримці України й захисті прав людини беруть участь близько 110 національних асоціацій з усієї Європи.

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи узяв на себе зобов’язання підтримувати Україну в реформуванні органів місцевого самоврядування та досягненні стандартів місцевої демократії на принципах Європейської хартії місцевого самоврядування.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader