Німеччина презентувала новий корабель забезпечення NTV 130
Німеччина презентувала новий корабель забезпечення NTV 130

Німеччина презентувала новий корабель забезпечення NTV 130

Джерело

Німецька суднобудівна компанія NVL Group поділилася деталями концепту нових універсальних кораблів NTV 130. Представники компанії розповіли, що концепція була створена у співпраці з партнерами, зокрема данською SH Defence.

Вперше корабель показали у вигляді масштабної моделі на виставці DALO Industry Days. Станом на зараз у німецькому флоті активні лише шість кораблів такого типу. Вони експлуються давно — були взяті на озброєння у період від січня 1993 року до листопада 1994-го.

Ці судна виконують функції підтримки підводних човнів, швидкохідних катерів і протимінних груп. Проте кораблі зіткнулися зі старінням та потроху стають менш ефективними для виконання сучасних оперативних завдань.

До речі, новий проект NTV 130 передбачає активне використання безпілотних систем — надводних, підводних і безпілотних літальних апаратів.

На відміну від попередніх кораблів схожого класу, які переважно будувалися за комерційними стандартами, NTV 130 створюють відповідно до військових специфікацій. Включно зі стандартами НАТО STANAG, що регулюють захист від ядерної, біологічної і хімічної зброї, а також контролю пошкоджень.

Название источника
Мілітарний
Ссылка на материал
https://mil.in.ua/uk/news/u-nimmechyny-rozrobyly-novyj-korabel-zabezpechennya-ntv-130/
Теги за темою
Німеччина Зброя
Джерело матеріала
loader
loader