Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, який зняла його донька
Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, який зняла його донька

Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, який зняла його донька

Оксана Білозір заявила, що їй не вистачило у фільмі про Назарія Яремчука початку його творчого шляху, історії від першої родини артиста, з якою пов'язано чимало творчих успіхів Яремчука.

67-річна артистка Оксана Білозір негативно висловилася про фільм "Назарій Яремчук. Незрівняний світ краси". Свою думку стосовно режисерської роботи та сюжету фільму співачка висловила в інтерв’ю видання OBOZ.UA.

Зокрема, за словами артистки вона не задоволена тим, яким вийшов фільм у кінечному результаті, адже на її думку, у таких важливих історично фільмах, зажди варто використоувавти першоджерела, які і є головним у створенні історії.

Як пояснила Білозір, свого часу вона залишилася незадоволеною від фільму про свого першого чоловіка Ігоря Білозіра, в якому, за її словами, було дуже багато неправдивої інформації. Співачка пояснила, що після перегляду фільму про Назарія Яремчука у неї виникло тільки одне питання: "Чому не користувалися першоджерелами?". Артистка переконана, що у фільмі пропущений значний період життя Назарія.

"Чому творці фільму про Назарія не звернулися до тих людей, які йшли поруч з ним по життю і впливали на формування його таланту? Перша сім'я – це найяскравіша сторінка в його історії. Тому що з ними він починав, вони були його натхненниками. Дружина разом з ним співала в гурті. Мені здається, що найважливіше – це старт, початок. Перші кроки, які найважчі, але й найтрепетніші з погляду пам'яті. Але що робити? Доведеться потім переробляти, бо хочеться, щоб нащадкам залишалася правда. Це наша спільна історія, не тільки самих особистостей", — пояснила артистка.

Крім цього, Білозір розповіла, що сама товаришувала з Назарієм і часто була разом з ним на одній сцені. Співачка пригадує, що він завжди знав собі ціну і ретельно обирав пісні в свій репертуар.

"Він впевнено і красиво пройшов свій творчий шлях. І справедливо займає особливе місце в нашій культурі. І струна його голосу, його місце в палітрі звучання української культури ніким не переспівана", — пояснила співачка.

Зауважимо, що фільм про Назарія Яремчука зняла його донька Марія Яремчук, яка три роки працювала над стрічкою, однак через повномасштабну війну в Україні прем’єра роботи затрималася. Однак, все ж у 2024 році світ побачив документально-біографічну роботу про Назарія Яремчука.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Марія Яремчук назвала зірок, які відмовилися зніматися у фільмі про її батька.

Теги за темою
Кіно фільм українське кіно
Джерело матеріала
loader
loader