РФ атакувала машини Червоного Хреста на Донеччині: троє людей загинули
РФ атакувала машини Червоного Хреста на Донеччині: троє людей загинули

РФ атакувала машини Червоного Хреста на Донеччині: троє людей загинули

Станом на зараз відомо про трьох загиблих і двох поранених.

Сьогодні, 12 вересня, російські окупанти завдали удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму Telegram.

Станом на зараз відомо про трьох загиблих і двох поранених. Пораненим надається вся необхідна допомога.

"У цій війні все абсолютно очевидно: Росія несе зло, Україна захищає життя. І якщо хтось хоче чути "обидві сторони", то в Росії це сприймають лише як дозвіл убивати далі", – наголосив глава держави.

Зеленський закликав світову спільноту відреагувати "жорстко й принципово".

"Не можна залишатися байдужим – і країнам, і міжнародним організаціям. Тільки разом світ може змусити Росію припинити цей терор і змусити Москву шукати миру", – підсумував він.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець уточнив, що артилерійський обстріл РФ здійснила по селу Віролюбівка на Донеччині. Працівники МКЧХ перебували у вантажівці, якою перевозили гуманітарну допомогу. 

Три громадянина України, штатних працівників МКЧХ, загинули, ще двоє працівників отримали поранення.

За даними Офісу Генпрокурора у Telegram, співробітники МКЧХ прибули до населеного пункту, аби роздати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок. На момент обстрілу вони саме розвантажували доставлену допомогу.

Міжнародний комітет Червоного Хреста "традиційно" мовчить"

"Про обстріл уже відомо, але МКЧХ, так само як і МКЧХ — мовчать! Жодної реакції, засудження чи висловлення співчуття! Таким чином це мовчання лише прикриває злочинну політику РФ. МКЧХ має офіційно і публічно визнати порушення Росією норм Женевських конвенцій. Чи невже в МКЧХ повністю стають байдужими навіть до смертей власних співробітників? Чи наскільки бояться говорити правду?", – обурився український омбудсмен.

Раніше омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що Червоний Хрест зайняв позу "страуса" у питанні розстрілів українських полонених.

  • Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець
  • Червоний Хрест "на службі" у росіян: шокувальні свідчення звільненого з полону українця
  • Російський Червоний Хрест поширює пропаганду Кремля: що каже Україна та світ
Джерело матеріала
loader
loader