Прикордонники отримали від ЄС обладнання більш як на ₴5,5 мільйона
Прикордонники отримали від ЄС обладнання більш як на ₴5,5 мільйона

Прикордонники отримали від ЄС обладнання більш як на ₴5,5 мільйона

Українські прикордонники, які служать на південному напрямку, отримали міжнародну технічну допомогу від місії EUBAM на понад 5,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає Укрінформ.

«Прикордонники, які боронять південний напрямок країни, отримали вагому міжнародну технічну допомогу від EUBAM за посередництва Міжнародної організації з міграції як партнера-виконавця. Загальна вартість отриманого обладнання становила більш як 5,5 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прикордонникиотримали, зокрема, інструменти для знешкодження вибухонебезпечних предметів, автономні камери відеоспостереження з сонячними панелями, тактичну гарнітуру для комунікації, аптечки першої допомоги.

Під час передачі обладнання представник місії EUBAM Лайош Жолт Каракаш наголосив на важливості співпраці для безпеки кордонів України.

«Ці інструменти символізують нашу непохитну солідарність та спільну відданість безпеці кордонів. Ваша мужність у захисті України надихає нас. Разом ми зміцнюємо не лише кордони, а й партнерські відносини та забезпечуємо безпечне майбутнє», - наголосив представник місії.

Прикордонники отримали від ЄС обладнання більш як на ₴5,5 мільйона - Фото 1 Українські прикордонники отримали від ЄС обладнання на понад 5,5 мільйона / Фото: ДПСУ

Місія Європейського Союзу з прикордонної допомоги Україні та Республіці Молдова (EUBAM) діє з грудня 2005 року.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державна прикордонна служба отримала благодійну допомогу на суму понад 66 млн гривень. Зокрема, йдеться про вантажну техніку, комплектуючі до БПЛА та засоби РЕБ.

Теги за темою
Євросоюз допомога
Джерело матеріала
loader
loader