Середня врожайність проса в Україні за останні п'ять років варіювалася в межах від 16,1 до 23,5 ц/га. Вона залежить насамперед від погодних умов та технології вирощування.
Про це в коментарі AgroPortal.ua розповів заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з наукової роботи, член-кореспондент НААН Олександр Нечипоренко.
За його словами, нині обмолочено більше 28% площ посіву проса, а середня урожайність культури поки що становить 18,4 ц/га.
Водночас Олександр Нечипоренко додає, що рентабельність вирощування проса залежить від багатьох чинників. Серед них основну роль відіграють витрати на виробництво: вартість насіння, добрив, пестицидів, робочої сили та інші витрати на обробіток і збирання врожаю. Не менш важливим фактором є наявність ринку збуту.