Smoke on the Water: відомий художник розповів, як своєю картиною передбачив знищення крейсеру «Москва»
Smoke on the Water: відомий художник розповів, як своєю картиною передбачив знищення крейсеру «Москва»

Smoke on the Water: відомий художник розповів, як своєю картиною передбачив знищення крейсеру «Москва»

Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Я в інше місце переїхав, тому що у районі мого будинку не так далеко були бої, у Вишгородському районі. Сім'я була, там і старі, і малі, я вивіз. І, звісно, що я виїхав без нічого. На третій день я вже там шукав, де роздобути фарбу, полотно, а тоді було це дуже важко, магазини всі закриті. Надвірнянський район. За тиждень я домовився, вже мені прийшло, вже запрацювала Нова Пошта. Там прийшли невеликі розміри, все, фарба… Думав спочатку, що я буду малювати тільки чорно-білою фарбою, то тільки такі фарби замовив», - розповідає Владислав Шерешевський.

За словами художника, була ще синя фарба, охра, і от 8 березня він опублікував свою першу картину часів повномасштабної війни – «Жовті стрічки», де зображена маленька дівчинка з цими стрічками, бо їх носила наша тероборона. Як розповідає гість програми, він через день писав роботи і викладав, і такої популярності у нього ще ніколи не було у соцмережах.

Далі, розповідає художник, він малював портрети азовців до їхнього полону, поки вони ще були на «Азовсталі», їх він намалював на основі фотографій Козицького. А далі, зазначає він, ці картини пішли в Англію і зібрали немало грошей для України на благодійному аукціоні.

Smoke on the Water: відомий художник розповів, як своєю картиною передбачив знищення крейсеру «Москва» - Фото 1

«Була знакова картина Smoke on the Water, написана за два дні до того, як підбили крейсер «Москва». Deep Purple (ред. – назва за піснею). Там людина на березі моря, начебто спокійно п'є, якусь там пляшку чи не пляшку тримає. Я виходили з тієї тези, що людина може вічно дивитись на воду і на вогонь. Оце це було море, і там горів, ну, там не підписано, що це крейсер «Москва», просто великий корабель. Я виклав в інтернет, і за два дні як почалось, мені почали всі дзвонити: «Звідки ти знав? Звідки?». Ну, не знаю, щось прийшло. І це ж потім дійшло і до Deep Purple, на їхньому сайті потім ця картина з’явилася», - розповідає Владислав Шерешевський.

https://youtu.be/xPSLAPfZbzA

Джерело матеріала
loader
loader