Українським виробникам лохини рекомендують розвивати експортний потенціал
Українським виробникам лохини рекомендують розвивати експортний потенціал

Українським виробникам лохини рекомендують розвивати експортний потенціал

Невдалим цьогорічний сезон був для українських виробників лохини. Лише завдяки нарощенню експортних поставок вдалося дещо розвантажити внутрішній ринок і не допустити повного обвалу цін. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

“Нашим виробникам доведеться звикати працювати в аномальних погодних умовах, який, ймовірно, стануть для нас традиційними через глобальні зміни клімату”, – зауважив президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник.

Адже передбачити погодні катаклізми чи боротися з ними неможливо. Звісно, що виробники ягід можуть використовувати різні антизаморожувальні методи тощо, однак це дороговартісні інвестиції, які під силу не всім фермерам, а державних програм чи дотацій для них не передбачено, зазначив Тарас Баштанник.

Він вважає, що виробникам варто звернути увагу на післязбиральну доробку ягід, розвивати експортних потенціал, адже найближчі 5 років ринок лохини в Україні ще має ресурси для збільшення.



Перегляди: 0
Теги за темою
експорт
Джерело матеріала
loader
loader