У Києві повноцінно запрацювала «синя» гілка метро
У Києві повноцінно запрацювала «синя» гілка метро

У Києві повноцінно запрацювала «синя» гілка метро

У Києві відновили повноцінний рух поїздів між станціями метрополітену «Героїв Дніпра» і «Теремки».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Потяги знову повноцінно курсують від станції метро «Героїв Дніпра» до станції «Теремки» за звичним графіком.

У Києві повноцінно запрацювала «синя» гілка метро - Фото 1 У Києві відновили повноцінний рух поїздів між станціями метро "Героїв Дніпра" і "Теремки" / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2023 року столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" і "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо було встановлено, що підтоплення сталося через розгерметизацію тунелю. За даним фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Наприкінці квітня у Києві розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів у перегінному тунелі між станціями метро “Деміївська” і “Либідська”.

Міський голова Києва Віталій Кличко 11 вересня повідомив, що пусконалагоджувальні роботи на оновленій ділянці тунелю між станціями “Деміївська” та “Либідська” завершені. Він зазначив, що кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн, що на 62 млн грн менше початкової вартості.

За його словами, причиною розгерметизації стали окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю.

Теги за темою
Київ Транспорт
Джерело матеріала
loader
loader