В Укренерго та ДТЕК спрогнозували ситуацію в енергосистемі 13 вересня: чи відключатимуть світло
В Укренерго та ДТЕК спрогнозували ситуацію в енергосистемі 13 вересня: чи відключатимуть світло

В Укренерго та ДТЕК спрогнозували ситуацію в енергосистемі 13 вересня: чи відключатимуть світло

Національна енергетична компанія "Укренерго" та ДТЕК повідомляють, що 13 вересня відключення електроенергії не прогнозуються. Проте, за інформацією Укренерго, необхідність ощадливого споживання електроенергії зберігатиметься.

Споживачам рекомендують не користуватися потужними електроприладами у періоди пікового споживання: з 6:00 до 10:00 та з 16:00 до 22:00.

Укренерго також зазначає, що рівень споживання електроенергії продовжує зростати. Станом на 9:30 12 вересня, рівень споживання був на 4,5% вищим, ніж у той же час 11 вересня. Добовий максимум споживання, зафіксований увечері 11 вересня, був на 1,7% вищим, ніж попередньої доби.

Компанія нагадує, що українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев'яти масованих атак російських військ. В енергосистемі зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

11 вересня для подолання дефіциту в енергосистемі відбувалось аварійне постачання електроенергії в Україну з енергосистем Польщі та Словаччини. Протягом доби 12 вересня імпорт електроенергії здійснюється з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 16 111 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1247 МВт. Експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Станом на ранок 12 вересня, через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 602 населені пункти. Нові випадки знеструмлення зафіксовані у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Херсонській і Харківській областях. Через негоду були знеструмлені 38 населених пунктів у Київській та Одеській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі на Дніпропетровщині та Черкащині.

Джерело матеріала
loader
loader