За час повномасштабної війни росіяни атакували українську енергетику понад тисячу разів
За час повномасштабної війни росіяни атакували українську енергетику понад тисячу разів

За час повномасштабної війни росіяни атакували українську енергетику понад тисячу разів

З жовтня 2022 року Росія нанесла більше тисячі ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей. Про це повідомляє Міненерго.

Енергетики зазначають, що наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів. Енергетики працюють цілодобово, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду.

- Ситуація в енергосистемі 12 вересня залишається стабільною. Сьогодні не планується застосування графіків погодинних відключень. Про будь-які зміни з енергопостачанням дізнавайтесь на офіційних ресурсах своїх обленерго, - йдеться у повідомленні енергетиків.

Проте українців закликають й надалі економно та відповідально споживати електроенергію. Особливо в пікові години - з 18:00 до 22:00, зменшуючи коливання споживання, які впливають на роботу енергосистеми.

Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми.  До того ж  російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури. Лише за минулу добу, 11 вересня, під ворожі обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

  • 9 вересня впродовж доби росіяни обстріляли енергетичні об'єкти у восьми областях. Без світла залишилися тисячі абонентів, енергетики працювали практично цілодобово.
  • 26 серпня через ракетну атаку по всій Україні ввели екстрені графіки відключень світла, оскільки виникли проблеми з електропостачанням.
Джерело матеріала
loader
loader