Росіяни штурмують позиції ЗСУ на Запоріжжі: воїни відверто розповіли, що відбувається на фронті
Росіяни штурмують позиції ЗСУ на Запоріжжі: воїни відверто розповіли, що відбувається на фронті

Росіяни штурмують позиції ЗСУ на Запоріжжі: воїни відверто розповіли, що відбувається на фронті

Ворог атакує позиції ЗСУ малими групами.

Оріхівй тамтешні околиці росіяни кожного дня бомбардують авіаційними бомбами та розстрілюють з далекобійної артилерії. Водночас, у полях, південніше, окупанти, малими групами піхоти й час до часу за підтримки бронетехніки, не полишають спроб продавити лінію української оборони. Аби стримати ворога й підтримати українських піхотинців, на Токмацькому відтинку фронту нині цілодобово чатують далекобійні розрахунку 44-ої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Олександра Моторного. 

Українські гармаші розповідають, що зараз вони стримують просування російських окупантів на Токмацькому напрямку. Вони розповідають, що на цій ділянці фронту росіяни використовують усе наявне озброєння - артилерію, міни та авіабомби. Тернопільські артилеристи розповідають, що вони майже кожен день потрапляють під обстріли

"Є такі позиції, що кожен день по два-три", - каже "Медуза". 

Військові на фронті воюють на 155-ти міліметровій саморухомій гаубиці FH-70.

"Тільки є ціль - працюємо незалежно від пори доби: 24 на 7! Тут нема такого, що можна однозначно сказати: працюємо більше - менше! Робота є постійно!", - кажуть воїни. 

Ще у перший рік визвольної війни, восени 2014 року, воїни 44-ої артилерійської бригади прикривали своїми, тоді ще радянського зразка, далекобійними гаубицями, українських захисників Донецького аеропорту. Били російську піхоту з технікою на Світлодарці, у Луганській області, в районі Дебальцевого та навколо Бахмута.

"На МСТі працювали. МСТА набагато простіша, в обслуговуванні, в усьому. Ця більш вибагливіша, але працює … Навчилися! Працюєм", - каже “Медуза”, навідник гаубиці FH70 44-ої ОАБр ім. гетьмана Данила Апостола. 

У 2022 році, коли пішла західна допомога, підрозділ переозброїли. Натомість, задачі у артилеристів бригади імені гетьмана Данила Апостола, залишились незмінними.

"Інтенсивність дещо спала, але загалом, кожен день ворог проводить атакуючі дії. Переважаючі - малі групи піхоти! Але і техніка, теж присутня", - каже “Фідель”, командир артилерійського розрахунку 44-ої ОАБр ім. гетьмана Данила Апостола.

“Фідель” - успішний у цивільному житті, керівник автомобілебудівного підприємства. Нині, командир артилерійського розрахунку.

Щільність ворожого артилерійського вогню, в бік Оріхова та його околиць, цього ранку, бодай ненадовго трохи зменшилась, адже українські військові знищили російську гармату. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН НОВИНИ за 13 вересня 2024 | Новини України СЬОГОДНІ НАЖИВО

Джерело матеріала
loader
loader