Удар по складах в Торопці: військовий експерт розкрив масштаби втрат армії рф
Удар по складах в Торопці: військовий експерт розкрив масштаби втрат армії рф

Удар по складах в Торопці: військовий експерт розкрив масштаби втрат армії рф

Згідно з інформацією у відкритих джерелах, на складах у Тверській області могло зберігатися до 30 тисяч тонн боєприпасів, переважно 122-мм реактивних снарядів до РСЗВ та 82-мм міни.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі наочно пояснив, наскільки багато російських боєприпасів було знищено.

Наприклад, якщо говорити про виключно 122-мм реактивні снаряди, то 30 тис. тонн – це понад 460 тисяч пострілів – це запас окупантів на 10 місяців активних бойових дій або більше року за середньої інтенсивності.

А якщо говорити про винятково міни 82-мм, то, за словами експерта, це 10 мільйонів пострілів або, з урахуванням інтенсивності їх застосування в зоні бойових дій, це запас більш ніж на 1,5 року активного застосування.

"Повторюся, я вказав цю кількість не явною, а умовною, якби на складах були виключно такого типу боєприпаси. Впевнений, на арсеналі зберігалися й інші типи боєприпасів, 152-мм, 122-мм ствольної артилерії, згадуються навіть ЗУР. Але масштаби втрат, навіть у змішаному типі БК, можете собі уявити", – заявив Олександр Коваленко.

На думку експерта, погасити ці склади з постійною детонацією боєприпасів буде дуже складно, тому, ймовірно, окупанти вчинять так само, як із нафтобазами, просто чекатимуть, коли все згорить.

Останні новини України:

Контрнаступ рф у Курській області: військовий розповів, як змінилася ситуація.

На прикладі Авдіївки та Бахмута: військовий експерт пояснив, що означатиме втрата Покровська.

Загроза наступу на Дніпропетровщину: експерт розповів, чого чекати в разі захоплення Покровська.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader