Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій
Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій

Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки Гаелем Васьєром можливість поглиблення співпраці у відповідних сферах, а також промоції українських культурних продуктів у Франції.

Про це повідомляє пресслужба МКСК, передає Укрінформ.

«Ми зацікавлені в обміні досвідом з різними країнами, особливо з нашими основними партнерами. Ми наразі не маємо права закривати очі на питання, які пов’язані з боротьбою проти російської пропаганди. Я, безперечно, радий, що Франція є нашим союзником, який активно підтримує посилення стратегічних та кризових комунікацій», – сказав Точицький.

Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій - Фото 1

Зазначається, що українська делегація висунула низку пропозицій щодо виконання Угоди про безпеку між Україною та Францією. Основними серед них є: надання Франції інформації для запровадження персональних санкцій проти пропагандистів, які виправдовують або заперечують агресію РФ; упровадження взаємовигідного обміну між французькими й українськими експертами у сфері інформаційної безпеки та стратегічних комунікацій та налагодження ефективної співпраці у сферах виявлення та протидії гібридним загрозам.

Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій - Фото 2

«Важливо розуміти, що культура – це також форма комунікації. Тож ми раді будемо співпрацювати з українськими митцями та експертами у галузі освіти. І в найближчому майбутньому сподіваємося побувати на відкритті нових навчальних курсів, програма яких буде зосереджена на боротьбі з дезінформацією», – заявив Васьєр.

Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій - Фото 3

Крім того, учасники зустрічі підкреслили необхідність спільних зусиль для протидії російській пропаганді, а також важливість розробки стратегії інформаційної безпеки та збільшення ресурсів для боротьби з дезінформацією.

Як повідомлялося, міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький обговорив з послом Канади в Україні Наталкою Цмоцьта представниками посольства посилення співпраці у сфері інформаційної політики та боротьби з дезінформацією.

Фото: МКСК

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader
loader